- Fraktet Gry bort fra byen

SKIEN (Dagbladet): Politiet tror nå at Gamal Hosein (35) kan ha kjørt liket av kona Gry ut av Skien i retning sjøen og gjemt liket der.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med over 600 tips og vel 150 avhørte vitner står politiet fremdeles på bar bakke i arbeidet for å løse Gry-mysteriet.

I går ettermiddag og kveld satt drapssiktede Gamal Hosein i nye, lange avhør. Han ytret nok en gang ikke ønske om å ha sin forsvarer til stede og står fast ved sin forklaring om at han ikke har noe med konas forsvinning å gjøre.

«Se på livet»

Det er imidlertid på det rene at Gamal Hosein, etter å ha stengt Faresgrillen på Falkum i Skien natta etter at politiet mener Gry ble drept, forlot Skien og passerte bommene øst for byen på vei til Porsgrunn.

35-åringen, som ble observert av en bomvakt, har forklart at han kjørte litt rundt for å se på livet.

Politiet fester ikke lit til dette og mener han kan ha fraktet liket av sin kone ut av byen og kanskje også ut av Grenland, mest sannsynlig ut til sjøen.

En nabo skal ved 08-tida søndag ha observert Gamal Hoseins bil utenfor huset i Nedre Elvegate, aviset. Det var 15 kuldegrader den morgenen og stor grad av ising ved den kalde elva, noe som betyr at bilen trolig var blitt kjørt ikke veldig lenge før.

35-åringen hevder imidlertid at han var hjemme igjen fra sin nattlige kjøretur rundt klokka 03.

- Vi ønsker ikke å kommentere denne observasjonen, sa politiadvokat Jon H. Borgen til Dagbladet i går.

Ikke sjekket bilen

Etter fem dagers sammenhengende søk i sandtaket vest for byen avsluttet politiet i går ettermiddag arbeidet der, uten resultat. Det ble i går satt i gang såkalte overflatesøk med to båter i elva. Også breddene sørover elva fra Skien og ned mot Menstad og Porsgrunn ble saumfart. Søket foregikk fram til mørkets frambrudd uten at avgjørende funn ble gjort.

Det er tatt beslag i noe materiale fra Faresgrillen for nærmere etterforskning, uten at dette kan defineres som tekniske funn.

De tekniske undersøkelsene av Gamal Hoseins røde Opel Kadett fra 1983 var i går ennå ikke igangsatt.

Knivtruet

Kriminalsjef Ragnar Holm vil ikke bekrefte hvorvidt politiet har konfrontert den 35 år gamle palestineren med et vitneutsagn om at han ved en anledning i Israel skal ha opptrådt truende med kniv da han ble konfrontert med Grys ønske om å skilles. Politiet mener paret har hatt vansker i ekteskapet, især etter at Gry angivelig innledet et forhold til en venn i Israel. Politiet tror motivet for det antatte drapet skjuler seg i det forestående samlivsbruddet - noe Gamal Hosein blankt avviser.

<B>SPORSØK:</B>Med avansert teknisk utstyr gikk Kripos-etterforskere gjennom Gamal og Gry Hoseins bolig i Nedre Elvegate i Skien i går. Ingen vil kommentere hvorvidt avgjørende tekniske funn kan være gjort her eller i Faresgrillen på Falkum.