Fraktet lik i flere mil - navnet på den døde frigitt

Politiet i Østfinnmark bekrefter at det er Kim Roger Kemi, 31 år, fra Porsanger som ble meldt død lørdag 18.september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Mannen skal ha blitt fraktet fra Kunes, med kurs for Lakselv i Finnmark. Tre vitner siktet for falsk forklaring. Politiet etterforsker saken som et mistenkelig dødsfall, men dødsårsaken er enda ikke fastslått

Den døde personen skal ha blitt fraktet i en personbil fra Kunes til Lakselv, før politiet ble orientert, melder avisa Sagat.

- Vi setter spørsmålstegn ved hvorfor det ble gjort på denne måten. De involverte hadde ingen god forklaring på hvorfor det ble gjennomført på denne måten, annet enn at de sa at det var kortere å kjøre til Lakselv enn til Kjøllefjord, for å komme til legesenter, sier Idar Liland ved Porsanger lensmannskontor til avisa.

Strekningen er ifølge Gule Sider et sted mellom 10 og 15 mil.

Østfinnmark politidistrikt melder i en pressemelding i dag at tre personer som har vitnet i saken, i går kveld ble pågrepet og siktet for å forklart seg uriktig for politiet om omstendigheter rundt dødsfallet.

- Dette gjelder forhold som ikke direkte kan tilknyttes selve dødsfallet. Det viktige for oss i første omgang blir å finne dødsårsak og tidspunkt for dødsfallet. Vi kan foreløpig ikke si om det er snakk om et drap eller ikke, sier politiinspektør Ellen Katrine Hætta ved Østfinnmark Politidistrikt til Dagbladet.

Mannen ble funnet klokka 14.46 på lørdag. Politiinspektør Hætta bekreftet at det da var tre personer i bilen, hvorav to levende og en død. Eksakt hvor bilen ble stoppet, ønsker hun ikke å si noe om, men hun bekrefter at en tredje person som kobles til saken, befant seg i et hus på Kunes. Avdøde er nå sendt til Tromø for obduksjon, og det vil bli foretatt nye avhør av de siktede.

Politiet i Øst-Finnmark har foreløpig ikke bedt om bistand fra Kripos. - Det er ikke aktuelt på nåværende tidspunkt, sier Hætta til Dagbladet.

Dagbladet følger saken.