-  Fraktet som kveg av NSB

En hofteoperert eldre kvinne var blant seks, sju personer som måtte stå i den overfylte bussen. Konduktøren nektet å bestille drosje. Reisevante Lars Berge (80) er opprørt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PORSGRUNN (Dagbladet): Han føler at passasjerene som ble overflyttet fra tog til buss på Larvik stasjon lørdag kveld ble fraktet som kveg.

-  Det går ikke an å behandle folk på denne måten. Her var det to eldre kvinner, en av dem hofteoperert, som ikke fikk sitteplass. Jeg snakket med konduktøren og ba han bestille drosje, men det nyttet ikke. Han på sto han ikke hadde fullmakter til det, sier Berge til Dagbladet.

Den pensjonerte rektoren er reisevant og har selv arrangert en rekke turer for pensjonister til utlandet.

Framgang?

NSB er ifølge en nylig undersøkelse utført av MMI nr. 32 i popularitet blant transportselskaper her i landet. I år rykket togselskapet fram 15 plasser fra i fjor.

-  Vi tar kundene på alvor, sier konserndirektør Einar Enger til sin egen internavis.

Han er ikke fornøyd med at bare halvparten av nordmenn er fornøyd med NSB og lover bedring. Det som skjedde i helga gjør det neppe bedre. NSB-kunde Lars Berge kom fra Malaga i Spania, landet på Gardermoen og satte seg på toget klokka 17.08 lørdag ettermiddag. Han fikk beskjed om at toget gikk direkte til Porsgrunn, satte på headsettet og hørte på sine musikkfavoritter.

I Larvik ble han «vekket» og fikk beskjed om å gå over i bussen. Toget gikk ikke lenger på grunn av reparasjoner på jernbanelinja.

 BEKLAGER: Reisevante Lars Berge (80) har fått en beklagelse fra NSB etter den famøse turen fra Larvik til Porsgrunn sist lørdag. Foto: TORBJØRN BERG
BEKLAGER: Reisevante Lars Berge (80) har fått en beklagelse fra NSB etter den famøse turen fra Larvik til Porsgrunn sist lørdag. Foto: TORBJØRN BERG Vis mer

-  Det var greit nok. Men jeg fikk sjokk da jeg kom inn i bussen. Den var overfylt. Til alt overmål måtte en hofteoperert kvinne stå. Det nyttet ikke å snakke med konduktøren. Han valgte selv å gå ut av bussen og komme seg videre med neste avgang, sier Berge.

Han satte seg i trappetrinnet til utgangsdøra. De eldre kvinnene fikk plass da to unge jenter reiste seg.

Beklager

-  Jeg reagerer på en total mangel på å rydde opp i en situasjon der og da fra NSBs side. Konduktøren må ha visst at det ikke var sitteplass til alle. Det bør det ordnes opp i, sier Berge som ikke er alene om å oppleve kaoset på bussen fra Larvik til Porsgrunn/Skien.

Han får medhold av sin kritikk - av NSB selv. Informasjonsdirektør i NSB Åge-Christoffer Lundeby har undersøkt saken og sier til Dagbladet at det ikke er slik passasjerer skal behandles.-  Det var åpenbart manglende komfort om bord i bussen. Reisen burde vært supplert med taxi. Vi beklager at det ikke skjedde, sier Lundeby.

Passasjeren som har klaget får billetten refundert og NSB lover bot og bedring.

Lundeby sier at en konduktør har anledning til å rekvirere drosje, men kan ikke gå nærmere inn på hvorfor det ikke skjedde.