Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fram i lyset

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Forskningsavdelingen ved Diakonhjemmet har lagt fram en alarmerende rapport om forholdene i Oslo for aldersdemente som bor hjemme. Åtte av ti bor alene og er helt isolert mesteparten av døgnet. Mange må gå på tunge medisiner for å kunne fungere, likevel har hver femte aldersdement problemer med å klare seg i hverdagen. Den kommunale eldresomsorgens tilbud til gruppen er et 45 minutters besøk av sykepleier om dagen.
  • Det er liten grunn til å tro at forholdene er særlig bedre i andre kommuner. Med store eldrekull og lang levealder blir stadig flere mennesker mentalt svekket mot slutten av livet. Men fenomenet er tabubelagt, og de dementes problemer har fått liten oppmerksomhet. Statens eldresatsing består i å skaffe enerom til dem som bor på institusjon. Det trengs så visst også en opprustning av omsorgen for alderssvekkete som bor hjemme.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!