Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fram til desember hadde ingen barn mistet livet i trafikken. Så døde en seksåring i en tragisk lastebilulykke

125 personer ble drept i trafikken i 2015, det laveste antallet siden 1950.

ETT BARN DREPT AV TRAFIKKEN I 2015: Redningsmannskap på stedet der en seksåring skled under et vogntog og omkom 15. desember etter en juleavslutning med skolen. Foto: Camilla Ahamath, Bergens Tidende / NTB Scanpix.
ETT BARN DREPT AV TRAFIKKEN I 2015: Redningsmannskap på stedet der en seksåring skled under et vogntog og omkom 15. desember etter en juleavslutning med skolen. Foto: Camilla Ahamath, Bergens Tidende / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I desember gikk 2015 mot å bli det første året hvor ingen barn under ti år ble drept i trafikken. Men 15. desember gikk det galt i Vaksdal i Hordaland.

En seksåring på vei hjem fra juleavslutning skled på isen, falt ned en trapp og havnet under en trailer som kom kjørende forbi. Tragedien preget Vaksdal inn i juletida.

Totalt 125 personer mistet livet i trafikken i fjor, det laveste tallet siden 1950.

- Vi hadde håpet lenge at det skulle gå uten at noen barn døde i trafikken i 2015, sier pressevakt Mark S. Berger i Statens Vegvesen til Dagbladet.

- Vaksdalbygda er et tett samfunn. Alle kjenner alle, og mange er i slekt med hverandre. Vi bærer alle sterkt preg av det som har skjedd, sa ordfører Eirik Haga til NRK.

Tre av fire av dem som mistet livet i trafikken i fjor, var menn. En av fire var mellom 18 og 24 år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!