I RUINER: Et hjem har brent ned til grunnen i San Marcos i California. Skogbrannene har herjet i området de siste dagene. Foto: REUTERS/Sam Hodgson
I RUINER: Et hjem har brent ned til grunnen i San Marcos i California. Skogbrannene har herjet i området de siste dagene. Foto: REUTERS/Sam HodgsonVis mer

Framgang for brannfolkene i California

Mindre vind gjorde det lettere å bekjempe skogbrannene i California fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere tusen mennesker kunne dermed vende tilbake til hjemmene sine i områder utenfor San Diego, hvor 125.000 personer ble evakuert tidligere denne uken.

Nesten 8.000 hektar er så langt svidd av som følge av brannene. Det er mistanke om at noen av dem kan være påtent, men ingen er så langt pågrepet for å ha startet noen av de store brannene som herjer i den sørligste delen av California.

Skogbranner er ikke uvanlig i denne delen av USA. Men brannene har i år fått stort omfang unormalt tidlig på året, trolig som følge av tørke og rekordhøye temperaturer.

- De store brannene denne uken er en påminnelse om hvor tørt det er i California, sier Daniel Berlant, talsmann for Californias delstatsregjering, til Los Angeles Times.

Tørken i delstaten har vart i mange måneder og er den verste på flere tiår.

(NTB)