Politisk barometer

Framgang for regjeringsvillig Trine

Regjeringspartiene og regjeringskåte Venstre styrker stillingen. Valgvinner Sp taper velgere til Frp.

INN I REGJERING?: Venstre legger seg godt over sperregrensa med 4, 8 prosent, samtidig som partiet har forhandlet budsjett med regjeringspartiene og snuser på regjeringsmakt. Men ifølge valgforsker Johannes Bergh er det for tidlig å si hva velgernes dom over Venstres regjeringstilnærmelser blir på lengre sikt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
INN I REGJERING?: Venstre legger seg godt over sperregrensa med 4, 8 prosent, samtidig som partiet har forhandlet budsjett med regjeringspartiene og snuser på regjeringsmakt. Men ifølge valgforsker Johannes Bergh er det for tidlig å si hva velgernes dom over Venstres regjeringstilnærmelser blir på lengre sikt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det viser Ipsos novembermåling for Dagbladet. Høyre får 25 prosent, som er det samme som valgresultatet. Med 15, 9 prosent legger også Frp seg litt over valgresultatet. Til sammen ville regjeringspartiene fått fire flere mandater, til sammen 76 mandater i Stortinget.

KrF er under sperregrensa, men det er fortsatt borgerlig flertall.

- Høyre gleder seg over borgerlig flertall, og over at Venstre, som har vært tydelige på at de ønsker borgerlig samarbeid, får betalt. Senterpartiets tilbakegang må sees i lys av at de nylig vedtok å myke opp politikken for asylsøkere som har fått avslag på sin søknad, sier Høyres parlamentariske leder, Trond Helleland, til Dagbladet.

Straffes ikke

Trine Skei Grande konstaterer at velgerne ikke straffer Venstre for regjeringsvillighet.

- Nei, det ser ikke sånn ut så langt, nei. Jeg tror velgerne verdsetter et parti som setter seg ned og er villig til å finne politiske løsninger, sier Venstre-lederen til Dagbladet.

Venstre går fram ett prosentpoeng fra oktober og får 4, 8 prosent.

- Flere målinger den siste tida har vært gode for Venstre. Medlemstallet øker, og vi opplever at flere ser Venstres betydning for klima, miljø og kunnskap. Folk oppfatter at Venstre utgjør en forskjell, sier Skei Grande.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer