STORE SKADER: Huset står fremdeles, men bilen til denne familien ble offer for flammene i Sylmar i Los Angeles. Foto: AP/Matt Sayles/SCANPIX
STORE SKADER: Huset står fremdeles, men bilen til denne familien ble offer for flammene i Sylmar i Los Angeles. Foto: AP/Matt Sayles/SCANPIXVis mer

Framgang i flammekampen

Vinden har løyet noe i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannmannskapene gjorde framskritt i kampen mot en serie branner i Los Angeles-området da den sterke vinden løyet noe mandag.

Siden brannene brøt ut torsdag, er områder på til sammen 16.600 hektar svidd av, 800 hus ødelagt av flammene og titusener av mennesker tvunget til å evakuere.

Den største brannen, en enorm ild som dekker 11.000 hektar i Orange County sørøst for Los Angeles, var delvis under kontroll mandag etter å ha lagt 120 hus i aske siden den brøt ut lørdag.

En annen brann som begynte sent fredag i Sylmar nord for sentrum av byen, og som ble kalt den verste som har rammet selve byen på et halvt århundre, var også i ferd med å komme under kontroll.

Hittil er det bare meldt om elleve personskader i forbindelse med brannene, men politiet var mandag fortsatt i gang med å gjennomsøke en husvognpark der nesten 500 husvogner ble ødelagt, på jakt etter mulige døde.

NTB