KIDNAPPET: På denne veien skal den norske kvinnen og en israelsk-palestinsk mann ha blitt kidnappet. Foto: AFP PHOTO/NTB SCANPIX.
KIDNAPPET: På denne veien skal den norske kvinnen og en israelsk-palestinsk mann ha blitt kidnappet. Foto: AFP PHOTO/NTB SCANPIX.Vis mer

- Framgang i forhandlingene om bortført norsk kvinne

Egyptisk politi er forsiktig optimistiske og håper den norske kvinnen som er bortført på Sinai-halvøya, vil kunne bli frigitt søndag eller mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver den israelske avisen Haaretz. Opplysningene kommer fra familien til Amir Hassan, 34-åringen fra Nasaret i Israel som torsdag ble bortført sammen med den norske kvinnen.

Familien har fått beskjed om at Hassan er i fin form, og opplyser at de hadde kontakt med ham både fredag morgen og fredag kveld.

Haaretz skriver at også den norske kvinnen, som skal være i 30-årene, har vært i kontakt med sin familie, men dette er ikke bekreftet.

Kommunikasjonsrådgiver Svein Atle Michelsen i Utenriksdepartementet har ingen opplysninger om hvorvidt kvinnen er ved god helse, eller om forhandlingene går fremover, slik egyptisk politi melder.

- Vi har løpende kontakt med egyptiske myndigheter. De får si hva som skjer, sier Michelsen.

Lørdag ble det klart at regjeringen forsterker den norske ambassaden i Kairo med fem medarbeidere i forbindelse med bortføringen. To av disse var søndag morgen på plass, og ytterligere tre ankommer i løpet av dagen, opplyser Michelsen.

(NTB)