Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Framgangen fortsetter for Ap

Arbeiderpartiet har en oppslutning på 41,6 prosent, viser ny måling.

STERK VEKST: Jonas Gahr Støre kan feire nyttår med nok en gladmåling. Foto: Dagbladet
STERK VEKST: Jonas Gahr Støre kan feire nyttår med nok en gladmåling. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap ville dermed ha sikret seg 78 representanter på Stortinget, 23 flere enn i dag, dersom det hadde vært valg nå, viser Norstats desembermåling for Nationen.

For Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti ser det ikke like lyst ut. Sp faller med 1,3 prosentpoeng til 4,1 prosent, mens SV faller med 1 prosentpoeng til 3 prosent.

De to partiene ville dermed ha måttet nøye seg med henholdsvis sju og én representant på Stortinget, noe som likevel ville ha holdt til et knapt flertall med 86 representanter for de tre tidligere regjeringspartiene.

Høyre får 22 prosent på målingen, en tilbakegang på 0,2 prosentpoeng, mens Frp går fram med 1,1 prosentpoeng til 12,4 prosent. Det ville ha gitt de to regjeringspartiene henholdsvis 37 og 20 representanter på Stortinget, mot dagens 48 og 29.

KrF faller med 0,7 prosentpoeng til 5,6 prosent og Venstre går fram med 0,9 prosentpoeng til 4,6 prosent, på Norstats desembermåling.

Miljøpartiet De Grønne går fram 0,7 prosentpoeng til 4,8 prosent, mens Rødt går fram 0,2 prosentpoeng til 1,3 prosent på målingen.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media