Boris Johnson går av

Framhever egen innsats

Takket det britiske folk i avskjedstalen.

GÅR AV: Boris Johnson går av som statsminister og partileder etter ekstremt turbulente dager. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nesten på tida 13.30 kom Boris Johnson ut fra 10 Downing Street, og gjorde straks slutt på alle spekulasjoner om han går av umiddelbart, eller om han blir sittende noen måneder til, som han selv har antydet.

Etter å ha innledet med et lystig «god ettermiddag», slo han fast:

- Det er åpenbart viljen til det partiet i Parlamentet at det bør bli en ny leder og en ny statsminister, sa han - og la til at fristen for å utnevne en ny vil bli annonsert i neste uke.

Sitter midlertidig

Johnson sa også at han vil være midlertidig statsminister sammen med sin nyutnevnte regjering inntil en ny partileder er valgt.

58-åringen slo fast at «ingen er det minste uerstattelig», og mente det «darwinistiske» valgsystemet vil frambringe en ny leder.

Seinere henvendte han seg til befolkningen:

- Vi vil få en ny leder som er like opptatt av å bære landet gjennom tøffe tider. Til den nye lederen vil jeg si: Jeg vil gi deg så mye støtte som jeg bare kan, sa Johnson.

Den avtroppende statsministeren benyttet anledningen til å skryte av egen innsats. Han minte om at han ble valgt med det største flertallet siden 1987, og størst andel av stemmene siden 1979.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer