Framme på Sydpolen

Cecilie Skog og teamet har gått 900 kilometer på 36 dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Cecilie Skog (31) og hennes partnere, samboeren Rolf Bae (30) og Per-Henry Borch (35) samt tre tyskere, kom fram til Sydpolen klokka halv ni i kveld norsk tid.

- Det føles veldig fint. Vi sitter i teltet og har fyrt opp primusen og roer ned, og begynner å få varmen i oss nå, etter ti timers skigåing, sier Cecilie på telefon til Dagbladet.no i titida.

Måtte ta omvei

Turen mot polen har tatt 36 dager. Dagens etappe var over to mil lang, og ekspedisjonen måtte gå en tre-fire kilometer lang omvei på grunn av en uforutsett hindring, og ble dermed noe forsinket i forhold til skjema.

Tidligere i dag kunne pressetalsmann Bjørn Sekkesæter opplyse at det blåste friskt langs ruta, og at det var opp mot 60 effektive kuldegrader på grunn av vinden.- I tillegg er det overskyet, så de har ikke hatt noe hjelp fra sola i dag, sa Sekkesæter til Dagbladet.no.

- Det har vært mye vær, bekrefter Cecilie på ei krystallklar telefonlinje fra Sydpolen.Ekspedisjonen skal nå overnatte i teltet før de drar tilbake.

900 km

Turen er omtrent 900 km lang, og ruta de har gått, er det ingen som har gått før dem. På veien tilbake skal de bestige Antarktis\' høyeste fjell Mount Vinson på 4897 meter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer