Framsetter voldsomme korrupsjonspåstander mot FIFA-topper på Facebook

Misbruker navnet til tidligere FIFA-generalsekretær.

AVVISER BLANKT: Tidligere FIFA-generalsekretær Michel Zen Ruffinen (t.h.) avviser blankt at han har noe med den mystiske e-posten som ble sendt fredag ettermiddag å gjøre. Foto: Reuters / NTB scanpix
AVVISER BLANKT: Tidligere FIFA-generalsekretær Michel Zen Ruffinen (t.h.) avviser blankt at han har noe med den mystiske e-posten som ble sendt fredag ettermiddag å gjøre. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg har ikke sendt noen slik e-post til noen, skriver tidligere FIFA-generalsekretær Michel Zen Ruffinen i en SMS til Dagbladet.

Henges ut Dagbladet fikk fredag ettermiddag en e-post der avsender står oppgitt som den tidligere generalsekretæren i FIFA.

Avsenderen tipser om en Facebook-side og en Twitter-profil, der begge to er opprettet i navnet til sveitsiske Marcel Mathier - som inntil nylig var leder for disiplinærkomiteen i FIFA.

På begge profilene framsettes det svært grove påstander om korrupsjon i forbindelse med tildelingen av 2022-VM til Qatar.

En rekke nåværende og tidligere FIFA-topper navngis, og påstås å ha motsatt store beløp. Det gis også enkelte opplysninger om hvordan disse pengene er blitt forvaltet. Dagbladet gjengir ikke påstandene, da det ikke foreligger noen dokumentasjon.

Avviser blankt Både Zen Ruffinen og Mathier avviser da også kontant at de har noe med de to profilene å gjøre:

- Jeg har aldri hatt noen Facebook-profil, og har ikke skrevet noe av dette, sier Mathier.

- Jeg har ikke sendt noen slik e-post til noen, skriver Zen Ruffinen i en SMS til Dagbladet.

FIFA skriver i en e-post til Dagbladet at kontoene er falske - men at de ikke kan kommentere utover det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer