Framskritt og erkjennelse

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Frp’s utenrikspolitiske talsmann, Morten Høglund er kommet til den erkjennelse at man må være åpne for å forhandle med Hamas. Etter et besøk i Gaza er han ikke bare rystet over ødeleggelsene, men går også bort fra Frp’s ønske om å kutte støtten til FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger, UNRWA. Han ser nå at

UNRWA er selve livslinjen for befolkningen i Gaza. Han står imidlertid fortsatt fast på at Hamas må innfri kravet om å anerkjenne Israels rett til å eksistere.

Fremskrittspartiet er nå i bedre selskap enn før Høglunds reise. Hvis partiet støtter Høglund er Frp på linje med den såkalte Midtøstenkvartetten, USA, EU, FN og Russland etter at deres utsending Tony Blair i forrige uke slo fast at Hamas må trekkes inn i forhandlingene.

Det betyr heldigvis at flere av partene er kommet til den erkjennelse at Hamas er en politisk aktør i Midtøsten, og at det ikke blir noen reell fredsprosess uten at Hamas deltar. Hamas har styrt Gaza etter en udiskutabel demokratisk valgseier i 2006. Kamp mot korrupsjon, administrative reformer, og kamp mot okkupasjonen, var hovedbudskapet i valgkampen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer