Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Framstår som et litt desperat pr-stunt fra Reitan

Coop tar avstand fra anmeldelsene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Dette framstår som et litt desperat pr-stunt fra Reitans side, og oppleves som et forsøk på å påvirke politiske prosessen slik at det skal bli lovlig for alle å holde åpent på søndager, sier Coops kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis til Dagbladet.

Han sier at Coop nå vil gå gjennom de fire anmeldelsene som gjelder Coop-butikker.

- Coop er selvfølgelig opptatt av å følge lovverket, så hvis det er noe galt i de fire butikkene som er anmeldt, så skal vi rette opp i det.

- Er det noen grunn til å tro at de ikke opererer i henhold til lovverket?

- Nei, vi er opptatt av å følge regelverket, sier Friis.

120 butikker anmeldt Rema 1000 anmelder i dag 120 konkurrenter som holder søndagsåpent over hele landet. Butikkjeden mener de holder åpent i strid med loven, skriver NRK.

Reitan anklager blant annet konkurrentene i NorgesGruppen, Coop og Bunnpris for brudd på lov om helligdager og helligdagsfred, og for å jukse ved å blant annet hente varer til kunder fra avstengte områder.

Dette skal ifølge matvarekjeden gjelde en tredjedel av NorgesGruppens søndagsåpne butikker.

Reitan mener «jukset» kan innebære at salgsarealet kan være langt større enn det butikkene oppgir. Norgesgruppen kjenner seg ikke igjen i den beskrivelsen.

Skal se på anmeldelsene - Jeg er litt usikker på hva Reitan mener, det må jo være lov for enhver butikk å hente varer fra et lager, sier Bård Gultvedt, direktør næringspolitikk og myndighetskontakt ved Norgesgruppen, til Dagbladet.

Norgesgruppen vil nå studere anmeldelsene nærmere.

- Vi har akkurat fått vite at Reitan har anmeldt sine konkurrenter. Vi mener at vi forholder oss til gjeldende regelverk, men vil selvfølgelig se på anmeldelsene. Dersom noen butikker skulle operere utenfor regelverket, så vil vi ta tak i det, sier Gultvedt.

Kjøpmann og Bunnprissjef Christian Lykke sier han er godt vant med å bli anmeldt.

- Men vanligvis er det av menighetsråd. Derfor har vi også målebrev i hver butikk, som viser at vi opererer i henhold til reglene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media