Framstiller pave Johannes Paul ll som pedofil

Dansk kunstner med provokasjon mot den katolske kirke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den danske kunstneren Jan Egesborg er frampå igjen.

Mannen bak kunstnerkollektivet Surrend, er blant annet kjent for å ha lagt Burmas general Than Shwe ut for salg på eBay og for angivelig å ha blitt arrestert i Wien under en protestaksjon mot Russlands president Vladimir Putin.

Denne gangen er det avdøde Pave Johannes Paul ll som er skyteskive for det kunstneren selv betegner som satire.

Karikatur og brev

I tillegg til en karikaturtegning med tittelen «Jeg er imot homoseksualitet, men for pedofili», har Egesborg også publisert to fiktive brev undertegnet pave Johannes Paul ll.

Brevene med det svært kontroversielle innholdet er kun publisert på polsk og retter seg derfor mot den katolske kirken i Polen, skriver den tyske avisa Die Welt.

«I begynnelsen av mitt opphold her i skjærsilden var jeg, Pave Johannes Paul ll, naturligvis ganske nedstemt over at jeg, en langvarig, tro tjener i Guds tjeneste, har havnet her sammen med overdrevne typer som Goebbels og Himmler», står det i det fiktive brevet fra den tidligere paven, som Egesborg har publisert på nettsiden Vatikansex.pl.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer