Framstilles for fengsling i dag

Gresk politi mener nordmannen (21) er skyld i at en kioskeier døde på ferieøya Kos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 21-årige nordmannen fra Sør-Trøndelag ble arrestert etter at en 53 år gammel butikkinnehaver på Kos døde natt til lørdag.

Gresk politi har siktet nordmannen for legemsbeskadigelse med døden til følge, i tillegg til tjuveri. Klokka 09 norsk tid framstilles han for varetektsfengsling på den greske ferieøya.

Lukket rettsmøte

Politiet må legge fram det de har av beviser og mistanke mot 21-åringen, som risikerer å bli fengslet i lang tid.

- Han risikerer å bli varetektsfengslet inntil en eventuell rettssak kommer opp. Det kan bety lang tid, men det er umulig å si hvor lenge, sier Norges ambassadør til Hellas, Finn K. Fostervoll, til Dagbladet.no i morgentimene i dag.


En representant fra ambassaden vil være til stede under dagens rettsmøte, som går for lukkede dører. Dommeren har inntil tre dager på seg på å avsi en kjennelse.

- Det blir vitneopptak utover formiddagen. Ambassaden vil være representert under hele møtet, sier Fostervoll.

Norske myndigheter har framskaffet en vandelsattest for den tidligere ustraffede 21-åringen til bruk under dagens rettsmøte.

Håndgemeng

Det er fortsatt uklart hva som egentlig skjedde da 21-åringen var inne i avdødes kiosk natt til lørdag - få timer etter at han ankom den greske ferieøya sammen med tre kamerater.

Ifølge politiet prøvde nordmannen å stjele sigaretter i kiosken. Grekeren skal ha oppdaget ham, og følger etter ham ut på gata der det oppstår en form for håndgemeng som ender med at 53-åringen faller til bakken. Han dør på sykehus to timer seinere.

21-åringens tre kamerater, som han reiste til Kos sammen med, avviser denne versjonen.

- Kameraten vår er ikke en drapsmann. Han er en helt vanlig gutt som har vært på feil sted til feil tid. Ingen har sett ham stjele noe, sier de tre til Dagbladet.

Døde av hjerteinfarkt

Politiet på Kos har tidligere bekreftet overfor Dagbladet.no at den avdøde 53-åringen hadde problemer med hjertet. En obduksjon har fastslått at dødsårsaken er hjerteinfarkt.

Dagbladet møtte i går 21-åringen, som sitter fengslet på politistasjonen på Kos. Han fikk ikke gi sin versjon av hendelsesforløpet.

- Det kan jeg ikke snakke om, sa han.

• Fra himmel til helvete

• Nordmann (21)arrestert i Hellas

PÅ VEI TIL SYDEN: 21-åringen på vei til drømmeferien på Kos sammen med vennene Jan-Erik Lorentzen (midten) og Tony Beck (til høyre). Ferien forvandlet seg raskt til et mareritt for guttene. Foto: Privat
HÅNDGEMENG: Her ble den 53-årige butikkeieren, som var en velkjent forretningsmann på ferieøya, funnet natt til lørdag.
SITTER FENGSLET HER: 21-åringen har sittet i politiets varetekt på den lokale politistasjonen på Kos siden arrestasjonen natt til lørdag.