Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arfan Bhatti:

Framstilles for varetekts­fengsling i dag

Siktet for brudd på våpenlovgivningen.

FRAMSTILLES FOR FENGSLING: Arfan Bhatti fremstilles for varetektsfengsling kl. 13, siktet for brudd på våpenloven, melder VG. Her er Bhatti foran Stortinget i 2012, under en demonstrasjon mot Norges engasjement i Afganistan. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FRAMSTILLES FOR FENGSLING: Arfan Bhatti fremstilles for varetektsfengsling kl. 13, siktet for brudd på våpenloven, melder VG. Her er Bhatti foran Stortinget i 2012, under en demonstrasjon mot Norges engasjement i Afganistan. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den kjente islamisten Arfan Bhatti blir fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett klokka 13.00 i dag. Det melder VG.

- Han vil bli fremstilt siktet for brudd på våpenlovgivningen, sier politiadvokat Anne Cathrine Aga til avisa.

Det skjer to dager etter at Dagbladet kunne melde at Bhatti ble pågrepet i Oslo tirsdag kveld.

- Det er en ordinær straffesak. Jeg har ikke lyst til å si noe mer om selve grunnlaget og omstendighetene. Han er pågrepet i Oslo i kveld, sa politiinspektør Vegar Munthe Ommedal til Dagbladet.

- Ordinær straffesak

Han ville tirsdag ikke si noe ytterligere om hvorfor Bhatti var pågrepet.

- Det har jeg ikke lyst til å kommentere nå. Etterforskningen i denne saken var slik at det var grunnlag for å pågripe ham, sier Ommedal.

Han ville heller ikke gå inn på hvilken type straffesak det er snakk om, men sa at han ikke kjente til at den aktuelle saken har vært offentlig omtalt - uten at han ville si det helt sikkert.

- Det er en helt ordinær straffesak, som det er flere involvert i, sa Ommedal.

- Ikke terrormistanke

Aga opplyser torsdag at politiet ennå ikke har bestemt seg for hvor lang fengsling de vil begjære overfor den siktede 39-åringen, skriver NTB.

Politiet i Oslo uttalte onsdag at Bhatti er siktet for brudd på våpenloven, og at det er grunnen til pågripelsen. De sa at grunnlaget for å pågripe ham ikke handlet om terrormistanke. Flere personer skal være pågrepet i samme sak.