Framstilt som notoriske løgnere

FROGNER (Dagbladet): Statsadvokatene Jørn Sigurd Maurud og Olav Helge Thue framstiller ekteparet Veronica og Per Orderud som notoriske løgnere. Aktoratet hevder at Per var sentral i anskaffelsen av drapsvåpnene, mens Veronica var pådriveren i gårdstvisten - som statsadvokatene mener er motivet for trippeldrapet på Orderud gård.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Maurud og Thue la ned påstand om 21 års fengsel for de fire tiltalte. De mener at Per også skal fradømmes arveretten til gården. Ifølge Thue bar henrettelsene preg av å være en rein likvidasjon.

- En behøver ikke være psykolog for å se at den som avfyrte skuddet mot Kristian Orderud, ikke hadde noe til overs for 81-åringen, sa han.

Kollega Maurud fulgte opp:

- Det som skjedde, er aldeles ufattelig. Trippeldrapet er et resultat av lang og grundig planlegging. Hvis ikke dette kvalifiserer til lovens strengeste straff, hva skal da gjøre det? spurte Maurud.

Ekteskapet kunne ryke

Aktoratet framstiller ekteparet Orderud som initiativtakere til drapene på Marie, Kristian og dattera Anne.

Statsadvokatene mer enn antydet at Veronica kunne komme til å gå fra Per, hvis han mistet gården. Per hadde gått til sak mot faren med en falsk kjøpekontrakt.

- Veronica og Per ville gått på et dundrende nederlag i lagmannsretten i forbindelse med gårdstvisten med Pers far, Kristian. Det ville blitt straffansvar for dokumentfalsk og falsk forklaring i tillegg til de økonomiske konsekvensene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer