Framstilte Breivik som en løgnaktig taper i retten

- Hvorfor skulle Knights Templar, hvis det fantes, velge akkurat Anders Behring Breivik?

RADBREKKES: Anders Behring Breiviks påståtte terrornettverk Knights Templar fikk det glatte lag i retten i dag. Foto: Berit Roald / AP / NTB Scanpix
RADBREKKES: Anders Behring Breiviks påståtte terrornettverk Knights Templar fikk det glatte lag i retten i dag. Foto: Berit Roald / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et av de aller viktigste punktene i Inga Bejer Engh og Svein Holdens prosedyre i dag er å rive i stykker Breiviks påståtte organisasjon Knights Templar, og underbygge det som er konklusjonen til politiets terroretterforskere: Knights Templar (KT) er et luftslott.

Bejer Engh, som fører ordet i første del av aktoratets prosedyre, går skritt for skritt igjennom Breiviks påstander om Knights Templar. Terroristen reiste til London, Liberia og Baltikum. Han hevder han møtte en serbisk krigshelt og inspirator i Liberia, reiste videre til London der det ble holdt et stiftelsesmøte og Breivik ble innlemmet i KT og fikk i oppgave å skrive det såkalte manifestet.

- Vår oppfatning er at det kan sees bort fra Knights Templars eksistens slik tiltalte beskriver det. Politiet mener at Breivik utelukkende hadde økonomiske motiver for utenlandsreisene. Selv i møtet med denne virkeligheten holder han fast at diamanthistorien var et cover, sier Engh.

- Ingen logisk linje - Breivik har tillagt utenlandsreisene i 2002 stor vekt, siden han henholdsvis skal ha møtt en «serbisk krigshelt» i Liberia og stiftet Knights Templar i London. Liberia-turen var etter vår oppfatning for å kjøpe diamanter, sier Engh, og nevner flere kilder som underbygger dette synet:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer