Framtida er nå

Du arbeider og gjør alle innkjøp hjemmefra. Dine beste venner er kolleger du aldri har sett. Dette vil ifølge ledende amerikanske trendforskere prege framtidas arbeidsdager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det mest kuriøse når vi ser tilbake på våre liv om ti år, vil antakelig være at foreldrene våre hadde samme arbeidsgiver hele livet, og at vi selv noen gang hadde en arbeidsgiver, sier trendforsker Marian Salzman (39).

Salzman er én av fire futurister som står bak selskapet The Future Departement (Framtidsavdelingen). De har gjort det til levebrød å levere prognoser om framtida.

Salzman er i Norge for å lansere sin og kollega Ira Matathias bok «Trender - rett rundt hjørnet», som kommer ut på Cappelen Fakta i dag.

Virtuell karriere

Én av Salzman og hennes kollegers skråsikre spådommer er at framtidas arbeidsforhold i hovedsak vil være kontraktsbasert.

Mange av oss vil skifte oppdragsgiver så ofte som annethvert år - styrt av våre personlige interesser, livssituasjon og familieforhold.

- En annen kuriositet vil være at vi forlot huset for å gå på jobb. Selv i sentrum av Oslo, hvor leilighetene er forholdsvis små, vil folk finne et hjørne hvor de kan innrede hjemmekontor og utføre sine oppdrag fra. Fra det samme stedet vil de kommunisere med kolleger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer