Framtida ligger i kabelen

Familien Vikre i Bærum samles gjerne rundt PC-en som er tilkoblet et hyperraskt nettverk levert av det lokale kabel-TV-selskapet. I loftsstua er PC-en beviset på at det ikke lenger er Telenor som har monopol på kommunikasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Billigere å ringe - billigst i byen

Den raske Internett-tilkoblingen og de mange TV-kanalene er antakelig bare starten.

I et par måneder har de vært med på AlfaNets prøveprosjekt hvor familier i Bærum får Internettlinja inn i stua på samme kabel som TV-signalene.

Stor forskjell

- Forskjellen er merkbar. Du jobber raskere på nettet, sier Vikre.

Hans kone Inger-Anne har brukt Internett daglig i forbindelse med studier, og selv bruker han nettet både til jobb og betaling av regninger. Ungene er glade i å bruke PC-en, men har ennå ikke blitt helt hekta på Internett.

- I framtida kan vi tenke oss at vi selv velger hvilke filmer vi vil se på TV, og deretter får de ønskede signalene via kabel i stedet for video. Vi kan også tenke oss at Internett blir levert direkte til TV-skjermen, eller at vi bruker videotelefon og har vanlige samtaler uten at vi det hele tatt er innom Telenors linjer, sier Arne Vikre.

God økonomi

- Telenor har jo økt lokaltaksten siden mesteparten av Internett-bruken går på telefonlinje det betales lokaltakst for. Bruker man Internett mye, kan man faktisk tjene på en kabelforbindelse samtidig som man har et bedre tilbud, sier Arne Vikre.