Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Framtida ligger i kabelen

Familien Vikre i Bærum samles gjerne rundt PC-en som er tilkoblet et hyperraskt nettverk levert av det lokale kabel-TV-selskapet. I loftsstua er PC-en beviset på at det ikke lenger er Telenor som har monopol på kommunikasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Billigere å ringe - billigst i byen

Den raske Internett-tilkoblingen og de mange TV-kanalene er antakelig bare starten.

I et par måneder har de vært med på AlfaNets prøveprosjekt hvor familier i Bærum får Internettlinja inn i stua på samme kabel som TV-signalene.

Stor forskjell

- Forskjellen er merkbar. Du jobber raskere på nettet, sier Vikre.

Hans kone Inger-Anne har brukt Internett daglig i forbindelse med studier, og selv bruker han nettet både til jobb og betaling av regninger. Ungene er glade i å bruke PC-en, men har ennå ikke blitt helt hekta på Internett.

- I framtida kan vi tenke oss at vi selv velger hvilke filmer vi vil se på TV, og deretter får de ønskede signalene via kabel i stedet for video. Vi kan også tenke oss at Internett blir levert direkte til TV-skjermen, eller at vi bruker videotelefon og har vanlige samtaler uten at vi det hele tatt er innom Telenors linjer, sier Arne Vikre.

God økonomi

- Telenor har jo økt lokaltaksten siden mesteparten av Internett-bruken går på telefonlinje det betales lokaltakst for. Bruker man Internett mye, kan man faktisk tjene på en kabelforbindelse samtidig som man har et bedre tilbud, sier Arne Vikre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!