Framtiden i våre hender om Jordons flystunt: - Forteller forbrukeren at man er dum om man tar toget

Britiske Jordon (18) skulle ta toget 28 mil. Sparte penger på å fly via Berlin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Jordon Cox (18) skulle reise de 28 milene hjem fra Sheffield til Essex, gikk han til ekstreme lengder for å spare penger.

Togbilletten til Sheffield hadde han fått billig, men returbilletten skal ha kostet 47 pund, noe som tilsvarer omtrent 580 norske kroner.

Cox valgte derfor å sjekke alternative reisemetoder. Ifølge ham selv skal det ha vært billigere å fly fra East Midlands Airport i Leicestershire til Berlin, og så tilbake til London Stansted - noe som tilsvarer 164 mil.

Se Jordon Coxs reise i videoen øverst i saken.

Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender, sier at han aldri har opplevd liknende situasjoner i Norge, men at det definitivt er et problem med latterlig lave flypriser.

- Det forteller forbrukeren at man er dum om man tar toget, noe som er et enormt stort problem fordi det betyr at man kan spare penger på å være et miljøsvin, sier han til Dagbladet.

Dyrere å ta toget Den britiske 18-åringen blogget om reisen på Moneysavingexpert.com, en side som tilbyr finansiell informasjon og råd til forbrukere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer