USAs brudd med Parisavtalen

Framtredende guvernører danner klima-allianse etter Trumps brudd med Paris-avtalen: - Vi vil ikke overse vitenskapen

30 stater har sagt at de vil fortsette sitt arbeid med å få ned utslippene.

UT MOT TRUMP: California-guvernør Edmund G. Brown (f.v), Washington-guvernør Jay R. Inslee og New York-guvernør Andrew Cuomo danner ny klimaallianse som følge av Donald Trumps brudd med Parisavtalen. Foto: NTB scanpix
UT MOT TRUMP: California-guvernør Edmund G. Brown (f.v), Washington-guvernør Jay R. Inslee og New York-guvernør Andrew Cuomo danner ny klimaallianse som følge av Donald Trumps brudd med Parisavtalen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Donald Trumps avgjørelse om å trekke USA fra Parisavtalen har møtt kraftig internasjonal motbør. Men også i USA er mange svært skeptiske til presidentens avgjørelse, som han blant annet skal ha tatt på tross av at både datteren Ivanka og utenriksminister Rex Tillerson advarte mot det.

Danner allianse

Tre markante demokratiske guvernører, Andrew Cuomo fra New York, Edmund Brown fra California og Jay R. Inslee fra Washington annonserte kun timer etter avgjørelsen at de danner en klimaallianse som følge av Trumps avgjørelse, skriver NBC News.

Alliansen, som de har valgt å kalle «United States Climate Alliance», skal bestå av stater som forplikter seg til å følge opp Parisavtalen og iverksette tiltak mot klimaendringene.

- Det hvite hus' hensynsløse beslutning om å trekke seg fra Parisavtalen har ødeleggende konsekvenser, ikke bare for USA, men for planeten vår, sier New York-guvernøren i en uttalelse.

Cuomo mener Trump-administrasjonen løper fra sitt ansvar og lar andre land ta kampen mot klimaforandringene.

- Staten New York forplikter seg til å oppfylle de standardene som ligger i Parisavtalen, uavhengig av Washingtons uansvarlige handlinger. Vi vil ikke overse vitenskapen og klimaendringene, sier Cumo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer