Frances er ferdig, Ivan står for tur

Orkanen Frances er over, men i Atlanterhavet lurer Ivan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De omtrent 100.000 som har måttet søke ly i krisesentre rundt om i Florida, kan nå få en pust i bakken. Orkanen Frances er over, men pausen kan bli kortvarig. Noen tusen kilometer ute i Atlanterhavet lurer orkanen Ivan med vindkast opp mot 215 kilometer i timen. Meteorologer varsler at Florida kan bli rammet av sin tredje orkan på få uker i løpet av kommende helg.

En av dem som fikk føle orkanen Frances, er norske Geir:

- Jeg fikk den første følingen med orkanen for en halv time siden. Strømmen forsvant i ti minutter. TV-en er ute. Vi har fått beskjed om at vi får det ganske tøft framover, sa norske Geir til Dagbladet.no i halv tolv-tiden søndag kveld, norsk tid.

Nå frykter man ettervirkningene av herjingene. Francis har gitt fra seg særdeles mye regn, og myndighetene bekymrer seg spesielt for flom.

Florida er erklært katastrofeområde etter at to millioner har mistet strømmen, og opptil 100.000 har måttet søke ly i provisoriske krisesentre, skriver NTB. Det er ikke kommet bekreftede meldinger om omkomne, og byer som Orlando og Miami melder om kun små skader.

<B>Blåst på land:</B> Den kraftige vinden har revet opp flere trær og blåst store båter opp på land.