Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Francheska (21) var på vei hjem fordi hun var gravid

Ble drept i Fort Hood-massakren. Les historien til åtte av de drepte.

I SORG: Det flagges på halv stang på Fort Hood, USAs største militærbase. Foto: AP/David Guttenfelder/Scanpix
I SORG: Det flagges på halv stang på Fort Hood, USAs største militærbase. Foto: AP/David Guttenfelder/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Navnet på åtte av de tretten personene Nidal Malik Hasan (39) drepte på militærbasen Fort Hood torsdag er offentliggjort.

Blant ofrene er Francheska Velez (21) fra Chicago. Hun hadde tjenestegjort i Irak, men var nå gravid og var på vei hjem til familien. Ifølge nyhetsbyrået AP hadde hun et mål om en karierre i forsvaret.

Michael Pearson (21) var også fra Chigaco. Han jobbet i et møbelselskap, før han sluttet og vervet seg. Ifølge mora Sheryll Pearson vervet han seg for å tjene sitt hjemland og for å utvide horisonten sin.

Vervet seg etter 9/11

Amy Krueger (29) fra Kiel i Wisconsin vervet seg i 2001, i kjølvannet av terrorangrepet mot New York same år. Ifølge hennes mor, Jeri Krueger, ankom hun Fort Hood to dager før massakren og hun skulle til Afghanistan i desember.

Alle de drepte befant seg i Soldier Readiness Center, det medisinske senteret der soldatene sjekkes før de sendes på utenlandsoppdrag på militærbasen Fort Hood.

Michael Grant Cahill (62) jobbet som assistent på helsesenteret. Ifølge AP fikk han et hjerteinfarkt for to uker siden. Han var bare borte fra jobb en uke, før han var tilbake, ifølge datteren Keely Vanacker. Cahill jobbet med å behandle og hjelpe soldater som hadde kommet tilbake fra Irak eller Afghanistan, eller som skulle dra dit.

- Han elsket pasientene sine, og de elsket ham. Han følte han gjorde en viktig jobb, sier datteren hans.

Var «på tide å vokse opp»
New York Times har presentert de åtte navngitte ofrene.

Jason D. Hunt (22) fra Frederick i Oklahoma vervet seg ifølge New York times for to år siden fordi det var «på tide å vokse opp».

Hans kone Jennifer Hunt har tre barn fra et tidligere ekteskap, og Hunt var også tett knuttet til søstere Leilia Willinghams to barn.

Michael Pearson (21) vervet seg for et år siden. Han var opptrent i å deaktivere bomber.

Kaptein Russell Seager (51) fra Racine i Wisconsin jobbet som psykiatrisk sykepleier og skulle egentlig til Irak for å hjelpe soldatene der med stressmestring.

Seager var gift og hadde en 20 år gammel sønn. Sønnen jobber også i forsvaret.

Kham Xiong (23) fra St. Paul stod i en kø til en medisinsk undersøkelse da han ble skutt. Xiong hadde tre barn.

Juanita Warman (55) fra Independence i Montanta navngis også som en av de drepte. Hun hadde blant annet en mastergrad og en Ph. D.

SEKS AV DE DREPTE: Jason Dean Hunt, Amy Krueger, Aaron Thomas Nemelka, Michael Pearson, Russell Seager og Francheska Velez. Foto: AP/Scanpix
SEKS AV DE DREPTE: Jason Dean Hunt, Amy Krueger, Aaron Thomas Nemelka, Michael Pearson, Russell Seager og Francheska Velez. Foto: AP/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media