Frank (41) rev hodet av Hitler

Nå er politimannen blitt folkehelt i Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Åpningen av det nye Madame Tussaudsmuseet i Berlin ble mer spektakulær enn ventet, da en av de første besøkende stormet inn forbi sikkerhetsvaktene og gikk til angrep på en voksfigur av Adolf Hitler.

Frank L. (41), en tidligere politimann, rev av hodet på voksfiguren mens han skrek «aldri mer krig», melder Times Online.

41-åringen ble deretter pågrepet av vaktene og vil sannsynligvis bli siktet for overfall, på sikkerhetsvakten vel å merke, og for ødeleggelse av privat eiendom. I Tyskland har han imidlertid blitt en folkehelt.

- En vellykket likvidering, dessverre 75 år for seint ute, skrev en tysk kommentator.

Forbudt å posere med Hitler

Voksfiguren viste Hitler i bunkersen sin like før han begikk selvmord i 1945. Avbildningen har vært svært kontroversiell i Tyskland, men museet understreket at man ikke kunne ignorere den rollen han har spilt i landets historie, skriver CNN.

Madame Tussauds hadde imidlertid iverksatt en rekke sikkerhetstiltak, både for å dempe misnøyen og for å hindre at nynazister valfartet til voksfiguren. Ifølge the Independant var det forbudt for gjestene å berøre figuren eller posere ved siden av den.

Andre kjente tyskere som er avbildet i det nye museet er Albert Einstein, Johann Sebastian Bach, Boris Becker, Angela Merkel og Willy Brandt.

- Jeg satte virkelig pris på at Willy Brandt var vitne til hendelsen, skal Frank L. ha sagt etter dekapiteringen.

Lite populær

Det er ikke første gang at verkene hos Madame Tussauds har vakt misbilligelse hos publikum. I 2004 var det voksversjoner av David og Victoria Beckham i Madame Tussauds i London som ble ramponert. Beckhamparet var kledd opp som Josef og Maria i en scene som skulle forestille Jesu fødsel, noe som vakte stor forargelse i den katolske kirken.

Madame Tussauds i London har imidlertid hatt en voksdukke av Adolf Hitler siden 1933. Voksdukken var den mest upopulære av alle, og ble ofte spyttet på og forsøkt ødelagt, fram til 2002 da en voksdukke av Osama bin Laden overtok den tvilsomme æren.