Frank André (31) ble funnet lite påkledd

Politiet bekrefter bekrefter identiteten til død mann i skogen.

FIKK BEKREFTELSEN:  Familien fikk i dag bekreftet at det var Frank André Gundersen som ble funnet død i et hogstfelt i Skogbygda i Nes på Romerike fredag kveld - 23 dager etter at han sist ble sett på vei bort fra fetterens hus en kilometer i luftlinje unna. Foto: Privat.
FIKK BEKREFTELSEN: Familien fikk i dag bekreftet at det var Frank André Gundersen som ble funnet død i et hogstfelt i Skogbygda i Nes på Romerike fredag kveld - 23 dager etter at han sist ble sett på vei bort fra fetterens hus en kilometer i luftlinje unna. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den døde Frank André Gundersen var lite påkledd da han ble funnet i et hogstfelt i skogen i Nes på Romerike onsdag kveld like før klokka 22.

Det var schäferhunden Nike og hundefører og vekter Erlend Laupsa (46) som var først framme der liket lå etter at den selverklært klarsynte Michael Winger (31) hadde pekt ut området.

- Hunden stoppet ved ei olabukse, som lå fire-fem meter fra liket. Den døde hadde bare en sko på seg. Ellers var det ingen umiddelbar tegn til ytre skader på kroppen, sier Laupsa til Dagbladet.

To uker
Politiadvokat Haris Hvrenica vil ikke kommentere Dagbladets opplysninger om detaljer fra funnstedet - eller om politiet allerede har en formening om dødsårsaken.

- Vi kommer til å avvente den endelige obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk institutt før vi kommentarer noe om dødsårsak. Det kan gå inntil to uke før denne rapporten kommer, sier Hvrenica til Dagbladet.

FØRST PÅ FUNNSTEDET:  Schäferen Nike, sammen med sin herre og læremester Erlend Laupsa, stoppet først ved en sammenrullet olabukse, som lå fire-fem meter fra døde Frank André Gundersen. FOTO: ANITA ARNTZEN/DAGBLADET.
FØRST PÅ FUNNSTEDET: Schäferen Nike, sammen med sin herre og læremester Erlend Laupsa, stoppet først ved en sammenrullet olabukse, som lå fire-fem meter fra døde Frank André Gundersen. FOTO: ANITA ARNTZEN/DAGBLADET. Vis mer

Han betegner fortsatt etterforskning som åpen, og han utelukker ikke at flere personer kan bli trukket inn i drapssaken.

Funnstedet ligger en kilometer i luftlinje og noen kilometer kjøring på lokale veier fra huset i Skogbygda, der den drepte og de to siktede var sammen fram til 5. mai.

Lettet - men mye uavklart
Politiet på Romerike bekreftet i ettermiddag at den døde mannen som ble funnet i et skogsområde i Nes seint onsdag kveld, er den savnede Frank André Gundersen (31) fra Hadsel i Vesterålen.

Det bekrefter familiens bistandsadvokat Trude Marie Wold overfor Dagbladet.

- Jeg fikk beskjeden fra politiet for kort tid siden, og har orientert familien. De er lettet over at den avklaringen er kommet, men det gjenstår fortsatt mange uavklarte spørsmål i denne saken, sier bistandsadvokaten.

Fortgang Også forsvarerne til de to drapssiktede mennene, advokat Linda Ellefsen Eide og advokat Tarjei Ræder Breivoll, har fått bekreftet i ettermiddag at den døde er Frank André Gundersen.
 
Begge sier til Dagbladet at de håper identifiseringen kan få fortgang i etterforskningen.

FUNNSTED:  Savnede Frank André Gundersen ble funnet ved den lille rota ned midt på bildet. FOTO: ANITA ARNTZEN/DAGBLADET.
FUNNSTED: Savnede Frank André Gundersen ble funnet ved den lille rota ned midt på bildet. FOTO: ANITA ARNTZEN/DAGBLADET. Vis mer

Begge mennene, 27 og 29 år gamle, nekter enhver tilknytning til drap.

Det er Gundersens 27 år gamle fetter som bor i huset i Skogbygda i Nes på Romerike, der Gundersen hadde vært på besøk noen dager.

- 27-åringen har hele tiden forklart at han sist så Frank Gundersen på ettermiddagen 5. mai, da han gikk fra huset, sier advokat Tarjei Ræder Breivoll.

Han regner ikke med at hans klient får vite at fetteren er funnet død før i neste politiavhør over helgen.

FANT OMRÅDET:  Michael Winger pekte ut området der den savnede ble funnet like før klokka 22 onsdag kveld. FOTO: ANITA ARNTZEN/DAGBLADET.
FANT OMRÅDET: Michael Winger pekte ut området der den savnede ble funnet like før klokka 22 onsdag kveld. FOTO: ANITA ARNTZEN/DAGBLADET. Vis mer
VAR SAMMEN:  I dette huset i Skogbygda i Nes i Akershus var døde Frank André Gundersen og og de to drapssiktede mennene sammen de første dagene i mai. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET.
VAR SAMMEN: I dette huset i Skogbygda i Nes i Akershus var døde Frank André Gundersen og og de to drapssiktede mennene sammen de første dagene i mai. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer