Frank ble fanget etter 56 år på rømmen. Nå skal han løslates

I underkant av ett år i fengsel var nok.

LØSLATES: I 56 år var Frank Freshwater på rømmen, men i fjor ble han fengslet. Etter et snaut år slipper han ut igjen. Foto: EPA / BREVARD COUNTY SHERIFF  HANDOUT / NTB scanpix
LØSLATES: I 56 år var Frank Freshwater på rømmen, men i fjor ble han fengslet. Etter et snaut år slipper han ut igjen. Foto: EPA / BREVARD COUNTY SHERIFF HANDOUT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I mai i fjor ble 79 år gamle Frank Freshwater pågrepet og fengslet. Han hadde da vært på rømmen siden 1959.

I 1957 ble han dømt for drap etter å ha kjørt på en fotgjenger. Han fikk først en betinget dom, men etter at han hadde brutt løslatelsesvilkårene ble han fengslet i Ohio State Reformatory i 1959, forøvrig det samme fengselet som ble udødeliggjort i filmen «The Shawshank Redemption».

Ble tatt i 1975 Freshwater levde livet i frihet med falsk identitet, under navnet William Cox. Han ble riktignok innhentet av myndighetene i 1975 i West Virginia, men statens daværende guvernør nektet å utlevere ham til Ohio.

Men i fjor ble han altså fanget, etter at en nylig opprettet enhet i politiet, som hadde som mål å finne 15 fanger som rømte fra fengslene i Ohio fra 50-tallet til 70-tallet, klarte å snuse ham opp.

- Dårlig helse Det blir trolig med et snaut år i fengsel for Freshwater, skriver The Guardian. Under en løslatelseshøring denne uken ble det bestemt at han skal slippes fri.

Der ble det blant annet vist til familiære forhold og Freshwaters helse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer