LØSLATES: I 56 år var Frank Freshwater på rømmen, men i fjor ble han fengslet. Etter et snaut år slipper han ut igjen. Foto: EPA / BREVARD COUNTY SHERIFF  HANDOUT / NTB scanpix
LØSLATES: I 56 år var Frank Freshwater på rømmen, men i fjor ble han fengslet. Etter et snaut år slipper han ut igjen. Foto: EPA / BREVARD COUNTY SHERIFF HANDOUT / NTB scanpixVis mer

Frank ble fanget etter 56 år på rømmen. Nå skal han løslates

I underkant av ett år i fengsel var nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I mai i fjor ble 79 år gamle Frank Freshwater pågrepet og fengslet. Han hadde da vært på rømmen siden 1959.

I 1957 ble han dømt for drap etter å ha kjørt på en fotgjenger. Han fikk først en betinget dom, men etter at han hadde brutt løslatelsesvilkårene ble han fengslet i Ohio State Reformatory i 1959, forøvrig det samme fengselet som ble udødeliggjort i filmen «The Shawshank Redemption».

Ble tatt i 1975
Freshwater levde livet i frihet med falsk identitet, under navnet William Cox. Han ble riktignok innhentet av myndighetene i 1975 i West Virginia, men statens daværende guvernør nektet å utlevere ham til Ohio.

Men i fjor ble han altså fanget, etter at en nylig opprettet enhet i politiet, som hadde som mål å finne 15 fanger som rømte fra fengslene i Ohio fra 50-tallet til 70-tallet, klarte å snuse ham opp.

- Dårlig helse
Det blir trolig med et snaut år i fengsel for Freshwater, skriver The Guardian. Under en løslatelseshøring denne uken ble det bestemt at han skal slippes fri.

Der ble det blant annet vist til familiære forhold og Freshwaters helse.

- Jeg kan ikke bestride at han har dårlig helse. Jeg kan ikke bestride at han har en familie og venner som er veldig glad i ham, på tross av tingene han har gjort. Men dette handler ikke om det. Dette handler om den rettferdigheten ofrene har krav på, sa aktor Brad Gessner, som argumenterte mot å løslate Freshwater.

Han pekte på at Freshwater hadde endret navnet sitt for å skjule seg for myndighetene og at han ikke hadde gjort opp for sine lovbrudd.

Richard Flynt, sønnen til mannen Freshwater kjørte på og drepte i 1957, fortalte at han mente at Freshwater ikke hadde gjort opp for seg.

Freshwaters løslatelsesdato blir satt i april.