Nominasjonskamp i Møre og Romsdal:

Frank Sve trekker seg - Listhaug likevel på førsteplass

Forklarer nominasjonsstriden med kommunikasjonstrøbbel. 

- VALGTE Å TREKKE SEG: Sylvi Listhaug sier at Frank Sve selv valgte å trekke seg som førstekandidat på Fremskrittspartiets liste i Møre og Romsdal. Video: Henrik Skolt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sterke krefter i Fremskrittspartiet har uttrykt frykt for en vond og langvarig nominasjonskamp i Møre og Romsdal mellom den foreslåtte listetoppen Frank Sve og de to statsrådene Sylvi Listhaug og Jon Georg Dale.

Nå er det klart at Sylvi Listhaug blir foreslått på førsteplass, mens Jon Georg Dale blir nummer to.

Frank Sve trekker seg - selv om han for en drøy uke siden bebudet at det ikke ville være aktuelt.

Nyheten ble offentliggjort av de tre politikerne i dag.De forklarte nominasjonstrøbbelet med kommunikasjonsproblemer.- Vi kom i en situasjon hvor mange kjemper om det samme beinet, og istedet for å håndtere det som vi bestandig har gjort ved å ta en telefon til hverandre, løste vi det ved å posisjonere oss på nytt. Det viste seg å være unødig, og forsåvidt også noe som bidrar til å bråk rundt en nominasjon som ikke trenger det, forklarer Frp-statsråd Jon Georg Dale.

De tre kandidatene snakket sammen på eget initiativ og skal ha blitt enige på helgas landsstyremøte i Oslo.

Listhaug og Dale takker Sve for storsinnet han viser ved å trekke seg, og på den måten skape ro om nominasjonsprosessen videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer