Frankfurt: Vant narkokampen

BERLIN (Dagbladet): - Lederne i Oslo-politiet er velkomne hit til Frankfurt dersom de ønsker å få bekreftet at det kan oppnås resultater i kampen mot narkodøden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jürgen Weimer i den kommunale narkotikaomsorgen (Drogenreferat) i den tyske storbyen Frankfurt am Main forteller til Dagbladet om oppsiktsvekkende resultater av arbeidet med å redusere narkotikaproblemene.

- Vår filosofi er at narkobruken er et helseproblem, ikke et kriminalitetsproblem, forteller han.

  • I 1991 døde 147 av overdoser i Frankfurt. I år vil tallet bli under 30, altså mindre enn en femdel. I 1997 var antallet dødsfall nede i 22.
  • Rekrutteringen til heroin- og kokainmiljøene har stoppet så godt som helt opp blant unge mennesker.
  • Titalls tunge narkomane tilbys meningsfylte jobber der de kan tjene penger som bidrar til et menneskeverdig liv.
  • I øyeblikket deltar 1400 narkomane i et metadonprogram. Fra i høst blir tallet utvidet med ytterligere 150.
  • I et samarbeid med seks andre byer deltar Frankfurt i et modellprosjekt som innebærer at 100 tunge narkomane får utlevert heroin under legekontroll samtidig som de deltar i et behandlingsprogram.

Liknet på Oslo

Det Frankfurt har oppnådd av resultater, blir i dag studert av fagfolk over hele Europa. Resultatene skyldes at institusjoner, profesjoner, politi og politikere på tvers av alle partigrenser samarbeider om å løse et gigantisk helseproblem. Utgangspunktet for arbeidet har vært å utvikle et komplett program for virkelighetens verden, ikke ut fra ideelle forestillinger om en rusfri verden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer