England

Frankie (9) drept av hund - mor beklager

Ni år gamle Frankie MacRitchie ble drept da han ble etterlatt alene i en campingvogn med en hund som hadde angrepet før. Nå beklager moren hans til resten av familien.

DØDE: Niåringen Frankie MacRitchie døde av skadene han fikk da en hund angrep ham på en campingplass i 2019. Foto: Privat / Politiet
DØDE: Niåringen Frankie MacRitchie døde av skadene han fikk da en hund angrep ham på en campingplass i 2019. Foto: Privat / Politiet Vis mer
Publisert

- Ingenting jeg gjør kan endre det som skjedde.

Det sa Tawney Willis på en rettshøring fredag.

Hun er moren til Frankie MacRitchie. Han døde bare ni år gammel, da hunden til en venn av moren gikk til angrep på ham i en campingvogn i Cornwall i England i 2019, skriver Sky.

Høringen som nå pågår er for å klargjøre hva som faktisk skjedde den natta Frankie døde.

Fengslet og løslatt

Både Willis og hundeeieren, Sadie Totterdell, ble fengslet i 2020. Willis er nå løslatt etter å ha innrømmet at hun forsømte sønnen sin, men Totterdell ble dømt til tre år i fengsel for å ha eid en hund som var «farlig ute av kontroll» etter drapet, skriver BBC.

Den fem år gamle hunden Winston, som var en blanding av amerikansk bulldog og Staffordshire bull terrier, er blitt avlivet.

- Winnie elsker barn

Moren har forklart at niåringen spilte dataspill i campingvogna, mens hun og hundeeieren satt med noen venner i nabocampingvogna. Willis hadde vært innom flere ganger i løpet av kvelden og sjekket at Frankie hadde det bra, og den siste gangen hadde hunden Winston fulgt etter.

Frankie skal da ha spurt moren om det var greit at Winston ble igjen i vogna. Da Willis spurte Totterdell om det var greit, skal hun ifølge Sky ha svart «ja da, ta med Winnie, Winnie elsker barn».

- Jeg tenkte ikke mer på det, og etterlot dem der, sier Willis.

Litt over en time seinere returnerte Willis til campingvogna og fant sønnen liggende på kjøkkengulvet med ansiktet ned.

Skrek etter hjelp

Hun forsøkte å redde sønnen, og skrek etter hjelp, men innen ambulansepersonell ankom campingplassen var han død.

- Jeg husker at jeg skrek og skrek. Jeg var der i en evighet og skrek. Jeg trodde ikke noen hørte meg. Det føltes som om jeg satt der et helt liv, sa moren.

Rettsmedisiner Deborah Cook har konkludert med at gutten døde av blodtap etter å ha blitt bitt av hunden flere ganger. Hun sa under høringen at han hadde så alvorlige skader at både voksne og barn hadde dødd av dem, skriver BBC.

- Det var ikke noe mer vi kunne gjøre, sa den første ambulansearbeideren som ankom stedet under høringen.

Moren forklarte under fredagens høring at hunden satt rolig på sofaen da hun kom inn i campingvogna.

- Savner ham hver dag

- Jeg savner ham hver dag, og jeg vet at de også gjør det. Jeg vet at ingenting jeg gjør noen gang kan endre det som skjedde, og jeg skjønner det, sa moren.

Hun sa flere ganger at hun var «veldig, veldig lei seg» for at det ble som det ble. Hun beklagde særlig overfor Frankies far og besteforeldre.

- Jeg beklager at mine tankeløse handlinger har påført dem slik hjertesorg, det gjør jeg virkelig, sa moren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer