Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frankrike: - Ingen fredsbevarende soldater til Algerie

ALGER (NTB-AFP): Frankrike ser ingen grunn til å sende fredsbevarende soldater til Algerie nå, sa den franske forsvarsministeren Alain Richard i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi ser ingen grunn til å internasjonalisere konflikten, sa han til fjernsynskanalen France 2 mandag. - Frankrikes syn er at det er styrende myndigheter i Algerie i dag som gjør framskritt i retning av en viss form for demokrati, sa Richard.

Tilsammen kunne Algerie telle opp 103 nye døde og 70 sårede i den siste massakren. Samtidig var en canadisk utsending på vei til hovedstaden Alger for å snakke med myndighetene, og en av lederne for det forbudte partiet Islamsk redningsfront (FIS) oppfordret Vesten til å presse algeriske myndigheter til å snakke med de islamske fundamentalistene.

Internasjonal tilbakeholdenhet i forhold til Algerie-krisen skyldes i stor grad Frankrikes manglende vilje til å gå inn i konflikten.

En leder for FIS sa mandag at massakrene i Algerie kan stoppes hvis Vesten overtaler algeriske myndigheter til å snakke med de islamske fundamentalistene.

Han foreslo å holde en nasjonal forsoningskonferanse uten at utenlandske mellommenn deltar. Videre bør det settes ned en kommisjon til å etterforske massakrene, og de ansvarlige bør tiltales av en internasjonal domstol, foreslo Abdelkader Hachani ifølge den belgiske avisen La Libre Belgique.

Framstående EU-diplomater skal møtes i Brussel i morgen for å fastsette en dato og rammene for arbeidet til den første delegasjonen EU sender til Algerie. Voldsbølgen i landet har krevd 1000 menneskeliv bare siden desember.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!