Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

­

Frankrike: 16-åring død etter coronasmitte

Frankrikes yngste coronaoffer hadde ingen kjente underliggende sykdommer.

DØD: 16 år gamle Julie er den yngste som har dødd av Covid-19 i Frankrike. Foto: Privat/ Le Parisien
DØD: 16 år gamle Julie er den yngste som har dødd av Covid-19 i Frankrike. Foto: Privat/ Le Parisien Vis mer

Ei jente på 16 år er Frankrikes yngste som er død av covid-19. Jenta, omtalt som Julie A. i franske medier, hadde ingen kjente underliggende sykdommer.

Julies død ble omtalt torsdag, da helsedirektør Jérôme Salomon orienterte om situasjonen rundt påviste smittetilfeller og dødsfall knyttet til pandemien i Frankrike.

- Ikke til å bære

Julie, som døde i Paris, er det yngste offeret for sykdommen som er kjent i landet.

- Det er ikke til å bære. Vi skulle jo bare ha et vanlig liv, sier moren Sabine til det franske nyhetsbyrået AFP.

Hun forteller at datteren begynte å hoste for ei uke siden. På lørdagen ble hun kortpustet og ble lagt inn på sykehus hvor hun ble testet for covid-19.

Tilstanden forverret seg imidlertid for jenta, og torsdag ble dødsfallet offentliggjort.

- Fra starten av ble vi fortalt at viruset ikke er farlig for unge mennesker. Vi trodde på det, som alle andre, sier moren.

ITALIA: Lokalpolitikere i Italia har tatt til gatene - og sosiale medier, for å kjefte på innbyggerne. Vis mer

- Vi må slutte å tro at dette viruset bare påvirker eldre. Ingen er uovervinnelige mot dette viruset, sier Julies eldre søster Manon til avisa Le Parisien.

Ifølge avisa skal Julie begraves førstkommende mandag med maks ti personer til stede. I tillegg planlegges det en minneseremoni på jentas skole med ett minutts stillhet.

Store mørketall

I alt har Frankrike registrert 1.696 døde etter å ha blitt smittet av coronavirus. Mer enn 29.000 er smittet.

Selv om Frankrike har langt lavere dødstall enn Italia og Spania, med henholdsvis 8215 og 4365 registrerte dødsfall fredag morgen, har franske myndigheter uttalt at det reelle dødstallet i Frankrike kan være langt høyere.

De franske dødstallene har nemlig basert seg på dødsfallene på sykehus, og ikke inkludert dødsfall i hjemmene eller på sykehjem.

- Sykehustallene representerer bare liten del av dødsfallene, sa den franske helseministeren tirsdag, ifølge New York Times.

Spesielt skal det være en rekke dødsfall på sykehjem i de østlige delene av Frankrike som de mener kommer av Covid-19, men som så langt er holdt utenfor den offisielle statistikken fra myndighetene. Dette skal totalt sett dreie seg om flere titalls dødsfall.

- Epidemien forverrer seg raskt, sa Solomon.

President Emmanuel Macron har gjentatte ganger uttalt at landet er «i krig».

Hele Norges coronakart