Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frankrike advarer mot at Libya blir terrorbase

Mener landet kan bli et nytt arnested for internasjonal terror.

-INNLEMMET I «KALIFATET»:  Terrorgruppa Den islamske stat (IS) påsto i høst at en del av Libya var innlemmet i deres såkalte kalifat. IS-tilhengere har inntatt Derna i Libya. Dette bildet ble tatt 3. oktober, ifølge Reuters. Foto: REUTERS / Stringer / NTB scanpix
-INNLEMMET I «KALIFATET»: Terrorgruppa Den islamske stat (IS) påsto i høst at en del av Libya var innlemmet i deres såkalte kalifat. IS-tilhengere har inntatt Derna i Libya. Dette bildet ble tatt 3. oktober, ifølge Reuters. Foto: REUTERS / Stringer / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Libya er i dag i kaos og er en yngleplass for terrorister, sier Le Drian.

- Det er nå på tide at verdenssamfunnet håndterer problemene i Libya, sa den franske utenriksministeren under et besøk i Niger.

NATOs bombing av Libya i 2011 etterlot et land i kaos, der militsgrupper siden har kjempet om makten og militante islamister nå har erklært et kalifat i deler av landet.

Landene i Sahel-området betaler nå en høy pris i form av ustabilitet for det politiske kaoset NATO etterlot da de hjalp opprørere med å styrte Libyas mangeårige leder Muammar Gaddafi, mener Issoufou.

Nigers president Mahamadou Issoufou og flere andre afrikanske ledere har tatt til orde for en ny internasjonal militærintervensjon i Nigeria, noe Frankrike ikke støtter.

- Jeg kan ikke se hvordan en bevæpnet terrormilits kan legge forholdene til rette for forsoning blant libyere. En internasjonal intervensjon er grunnforutsetningen for å få til forsoning, sier president Mahamadou Issoufou.

(NTB)

Les også: - IS har inntatt Libya

Lik Dagbladet på Facebook