Frankrike beklager krav om dødsstraff

Den franske utenriksministeren Hubert Vedrine beklaget i dag at USA vil kreve dødsstraff for fransk-marokkanske Zacarias Moussaoui som er tiltalt for å ha deltatt i terroraksjonene 11. september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig gjorde han det klart at franske myndigheter ikke vil gi USA noe bevismateriale i forbindelse med saken som kan føre til at Moussaoui blir dømt til døden.

- Vi skal fortsette det rettslige samarbeidet. Men under ingen omstendigheter vil vi overlevere bevismateriale som kan brukes til å bygge opp under en dødsdom, sa justisminister Marylise Lebranchu.

Den amerikanske justisministeren John Ashcroft kunngjorde tidligere torsdag at den amerikanske påtalemyndigheten vil kreve dødsstraff dersom Moussaoui blir funnet skyldig i å ha deltatt i planleggingen av terroraksjonene i New York og Washington. Mye tyder på at Moussaoui skulle vært den 20. kapreren på de fire kaprede flyene, om han ikke var blitt arrestert for andre forhold tidligere.

Frankrike avskaffet dødsstraffen for 20 år siden. Frankrike utleverer ikke ettersøkte til land som praktiserer dødsstraff, dersom de risikerer dødsdom.

Diskuter dødsstraff

USAs justisdepartement sa i retten i dag at de vil be om dødsstraff for Moussaoui. Han er den eneste som er tiltalt etter terrorangrepene 11. september.