Den franske regjeringen mistenker Syria for å stå bak et angrep hvor fem franske FN-soldater ble såret i Sør-Libanon tidligere i uken. Foto: AFP PHOTO/STR/SCANPIX
Den franske regjeringen mistenker Syria for å stå bak et angrep hvor fem franske FN-soldater ble såret i Sør-Libanon tidligere i uken. Foto: AFP PHOTO/STR/SCANPIXVis mer

Frankrike beskylder syrere for angrep

Fem franske FN-soldater ble såret i Sør-Libanon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den franske regjeringen mistenker Syria for å stå bak et angrep hvor fem franske FN-soldater ble såret i Sør-Libanon tidligere i uken.

- Vi har gode grunner til å tro at angrepet kom fra Syria, sier Frankrikes utenriksminister Alain Juppé til radiokanalen RFI. Juppé påpeker imidlertid at han ikke har beviser for påstanden.

På spørsmålet om han mistenker at den libanesiske Hizbollah-bevegelsen står bak angrepet på vegne at den syriske regjeringen, svarer utenriksministeren:

- Absolutt, det er Syrias væpnede gren.

De franske fredsbevarende soldatene ble fredag såret av en veibombe. Det er det tredje lignende angrepet mot FN-soldater, som er satt inn i nærheten av grensen til Israel. To av dem ble kjørt til behandling på sykehus, mens de tre andre hadde mindre skader i ansiktet.

Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for angrepet.

(NTB)