Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frankrike beskylder USA for bakvaskelse

Den franske ambassadøren i USA har sendt et skarpt brev til Bush-administrasjonen og kongressmedlemmer hvor han klager over en angivelig bakvaskelseskampanje mot Frankrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Diplomaten viser til flere meldinger i mediene baser på anonyme kilder i Washington. Meldingene skaper et inntrykk av at Frankrike samarbeidet tett med Saddam Husseins regime.

Avisen Washington Times har blant annet hevdet at Frankrike skaffet irakiske ledere franske pass slik at de kunne komme seg unna den amerikanske okkupasjonsmakten.

Talsmann for Det hvite hus Ari Fleischer reagerte med å si at det ikke finnes grunn til å tro at det foregår en organisert bakvaskelseskampanje. Forsvarsminister Donald Rumsfeld, som ofte har vært spesielt kritisk overfor det han kaller det gamle Europa, nektet også for at Pentagon forsøker å sverte Paris.

Et forsonende tegn fra Washington kom imidlertid fra utenriksdepartementet, som kunngjorde at utenriksminister Colin Powell reiser til Paris for å delta på utenriksministermøtet i G8 22.-23. mai.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media