Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frankrike bryter EØS-regler

Fly til Norge avgiftsbelegges mye høyere enn de med EU-destinasjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norwegian mener franske myndigheter diskriminerer flypassasjerer til og fra Norge med høye avgifter, skriver Nationen. Derfor klager luftfartsselskapet Frankrike inn for brudd på EØS-reglene, og får støtte fra Samferdselsdepartementet.


Trass i at Norge gjennom EØS-avtalen er med i EUs felles luftfartsmarked, legger franske luftfartsmyndigheter høyere avgifter på passasjerer til og fra Norge enn på fly som lander innenfor EUs grenser. Et fly fra Paris til Stockholm må betale 3,92 euro (drøyt 30 kroner) i avgift per passasjer, et fly til Oslo må ut med 6,66.

Samferdselsdepartementet ber nå Frankrike revurdere sin avgiftspolitikk i lys av EØS-avtalen. I et brev til franske luftfartsmyndigheter påpeker departementet at Norge er fullt medlem av det indre luftfartsmarkedet.

- Vi har ikke fått svar fra franske myndigheter ennå. Vi mener norske flyselskap skal være underlagt samme rammebetingelser innen dette luftfartsmarkedet som alle flyreiser innen EØS-området, inkludert EU, sier avdelingsdirektør Ottar Ostnes i Samferdselsdepartementet til Nationen.

- I henhold til EØS-avtalen skal det ikke være høyere luftfartsavgift til destinasjoner i Norge, enn til destinasjoner i EU, legger han til.

Det er nykommeren Norwegian som har fått Norge til å påpeke dette bruddet på EØS-avtalen. Det flernasjonale SAS har fløyet på Frankrike i alle år, men har ikke dette problemet for sine danske og svenske flyginger.

- Konsernets ansvarlig i Stockholm har tatt opp dette over flere år i konsultasjoner med flyplassmyndighetene i Paris uten å nå fram. Vi er veldig glad for at myndighetene nå har tatt opp dette, sier Ove Myrold, direktør for infrastruktur for SAS-konsernet i Norge.

(NTB)

URETTFERDIG: Norwegian Air Shuttle vil ikke finne seg i EØS-stridig praksis i Frankrike.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media