Frankrike deporterer imamer etter terroraksjoner

Fem islamister og imamer sendes ut etter at sju mennesker ble drept av en væpnet mann i Toulouse.

TERRORIST: Al-Qaida var en inspirasjonskilde for Mohammed Merah, som ble drept i Toulouse 22. mars, etter å ha drept tre jødiske barn og fire voksne i tre terroraksjoner. Foto: AP Photo/France 2, File
TERRORIST: Al-Qaida var en inspirasjonskilde for Mohammed Merah, som ble drept i Toulouse 22. mars, etter å ha drept tre jødiske barn og fire voksne i tre terroraksjoner. Foto: AP Photo/France 2, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I mars ble Mohammed Merah (23) drept i en skuddveksling, etter selv å ha drept sju personer i terroraksjoner.

Nå begynner effektene på fransk utlendingspolitikk å bli synlige.

Utvises En algerisk radikaler og en imam fra Mali ble sendt tilbake til sine hjemland mandag, heter det i en. kunngjøring fra det franske innenriksdepartementet.

I tillegg vil en saudiarabisk imam ikke få tillatelse til å returnere til Frankrike, mens en tyrkisk imam og en radikal tunisier om kort tid blir utvist. Flere andre vil følge senere, ifølge kunngjøringen.

- Uten nåde På et valgmøte i Nancy mandag sa president Nicolas Sarkozy at han med utvisningene sender en klar melding om at de som uttaler seg imot den franske republikkens verdier, vil bli utvist, øyeblikkelig og uten unntak eller nåde.

Fransk politi pågrep 19 mennesker i en offensiv mot antatte islamistiske nettverk fredag mens Sarkozy gjorde kampen mot ekstremisme til en sentral del av sin valgkamp. Noen av dem ble arrestert i Toulouse.

Antisemittisk Den militante algerieren, som tidligere er dømt for sin rolle i et terrorangrep i Marrakech i 1994, ble utvist for å ha tatt opp igjen kontakten med radikale islamske bevegelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer