- Frankrike er under angrep

Nok et terrorangrep ryster Frankrike.

TERROR: Torsdag 29. oktober var en mørk dag for Frankrike. Dette har skjedd. Video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer
Publisert

I morgentimene torsdag ble tre personer drept og flere skadd i det som etterforskes som et terrorangrep i Frankrike. Det bekrefter både lokalt politi og franske myndigheter.

Angrepet fant sted i kirken Notre-Dame i sentrum av den populære turistbyen Nice, hvor en mann gikk til angrep med kniv.

– Det er helt tydelig at Frankrike er under angrep, sa president Emmanuel Macron i etterkant og understreket at landet ikke ville vike fra sine verdier som følge av angrepet.

Presidenten omtaler hendelsen som «et islamistisk terrorangrep». Han kondolerer overfor landets katolikker, og oppfordrer alle landets innbyggere om å stå sammen og ikke «gi etter for splittelsens ånd».

Fikk halsen skåret over

Christian Estrosi, ordføreren i Nice, bekrefter at tre personer skal ha blitt drept. En av dem, trolig en 70 år gamme kvinne, skal ha fått halsen skåret over.

Estrosi opplyser om at to av ofrene mistet livet inne i kirken. Det tredje offeret flyktet og søkte tilflukt på et serveringssted i nærheten av åstedet, men døde seinere av skadene, skriver Nice-Matin. Torsdag kveld ble det bekreftet at et av ofrene, Vincent Loquès, var kirkearbeider i Notre-Dame-kirken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer