Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frankrike forbyr sexsalg

Minst 1500 euro i bot for kjøp av sex.

PROTESTER:En aktivist protesterer mot loven som vil gjøre sexkjøp ulovlig i Frankrike. Lovforslaget ble onsdag vedtatt i underhuset i Paris. Foto: Charles Platiau / REUTERS / NTB scanpix
PROTESTER:En aktivist protesterer mot loven som vil gjøre sexkjøp ulovlig i Frankrike. Lovforslaget ble onsdag vedtatt i underhuset i Paris. Foto: Charles Platiau / REUTERS / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den franske nasjonalforsamlingen vedtok onsdag loven som vil gi bøter på minst 1500 euro (12 400 kroner) for kjøp av sex.

Underhuset sluttet seg til lovforslaget som nå skal videresendes til overhuset. Kritikere av forslaget advarer mot at sexhandelen vil gå under jorda i et land som har opp mot 40 000 prostituerte.

I fremste rekke blant kritikerne står skuespillerinnen Catherine Deneuve som bare er én av flere hundre franske kjendiser som har engasjert seg mot anti-prostitusjonslovgivningen.

Den franske innstrammingen står i sterk kontrast til et Tyskland som tillater lovlig prostitusjon. Tyskland har nå ti ganger så mange prostituerte som Frankrike, kanskje så mange som 400 000.

(NTB)