Frankrike forlenger unntakstilstanden

Forlenges med seks måneder.

SORG: Frankrike er et land i sorg etter terrorangrepet i Nice torsdag i forrige uke. Nå forlenges også unntakstilstanden i landet. Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHE / NTB scanpix
SORG: Frankrike er et land i sorg etter terrorangrepet i Nice torsdag i forrige uke. Nå forlenges også unntakstilstanden i landet. Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHE / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Unntakstilstanden i Frankrike ble natt til onsdag forlenget med seks måneder.

President François Hollande planla tidligere i måneden å oppheve unntakstilstanden, men forlenget den med tre måneder etter massakren på 84 mennesker i Nice i forrige uke.

Tirsdag debatterte nasjonalforsamlingen om den skulle vedta ytterligere en forlengelse, og ved 2-tiden natt til onsdag vedtok de folkevalgte at unntakslovene skal gjelde i ytterligere seks måneder, melder nyhetsbyrået AFP.

– Selv om det gjør meg vondt å si det, så er det min plikt: Det vil komme flere angrep, og flere uskyldige mennesker vil bli drept, sa statsminister Manuel Valls i debatten.

– Vi skal ikke venne oss til denne trusselen, men vi må lære å leve med den, sa han.

Frankrike har opplevd tre store terrorangrep på 18 måneder, og myndighetene i landet har fått krass kritikk for manglende sikkerhetstiltak.

I januar i fjor ble 17 mennesker drept i terrorangrep mot redaksjonslokalene til det franske satiremagasinet Charlie Hebdo og et jødisk supermarked i Paris, og i november ble 130 mennesker drept i koordinerte terrorangrep mot utesteder og et fotballstadion i den franske hovedstaden.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer