Frankrike forlenger unntakstilstanden

Forlenges med seks måneder.

SORG: Frankrike er et land i sorg etter terrorangrepet i Nice torsdag i forrige uke. Nå forlenges også unntakstilstanden i landet. Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHE / NTB scanpix
SORG: Frankrike er et land i sorg etter terrorangrepet i Nice torsdag i forrige uke. Nå forlenges også unntakstilstanden i landet. Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHE / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Unntakstilstanden i Frankrike ble natt til onsdag forlenget med seks måneder.

President François Hollande planla tidligere i måneden å oppheve unntakstilstanden, men forlenget den med tre måneder etter massakren på 84 mennesker i Nice i forrige uke.

Tirsdag debatterte nasjonalforsamlingen om den skulle vedta ytterligere en forlengelse, og ved 2-tiden natt til onsdag vedtok de folkevalgte at unntakslovene skal gjelde i ytterligere seks måneder, melder nyhetsbyrået AFP.

– Selv om det gjør meg vondt å si det, så er det min plikt: Det vil komme flere angrep, og flere uskyldige mennesker vil bli drept, sa statsminister Manuel Valls i debatten.

– Vi skal ikke venne oss til denne trusselen, men vi må lære å leve med den, sa han.

Frankrike har opplevd tre store terrorangrep på 18 måneder, og myndighetene i landet har fått krass kritikk for manglende sikkerhetstiltak.

I januar i fjor ble 17 mennesker drept i terrorangrep mot redaksjonslokalene til det franske satiremagasinet Charlie Hebdo og et jødisk supermarked i Paris, og i november ble 130 mennesker drept i koordinerte terrorangrep mot utesteder og et fotballstadion i den franske hovedstaden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer