Frankrike har mer enn 10 000 personer på terrorliste

Terrorist sto på lista i over to år uten at politiet fikk stanset han.

TERROR-LISTE: Belgisk politi ransaket søndag flere hus i Molenbeek i nært samarbeid med sine franske kolleger. Frankrike har ei liste bestående av mer enn 10 000 navn på personer som mistenkes for å være potensielle sikkerhetstrusler. Foto: Danny Gys / NTB Scanpix
TERROR-LISTE: Belgisk politi ransaket søndag flere hus i Molenbeek i nært samarbeid med sine franske kolleger. Frankrike har ei liste bestående av mer enn 10 000 navn på personer som mistenkes for å være potensielle sikkerhetstrusler. Foto: Danny Gys / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Frankrike har ei liste bestående av mer enn 10 000 navn på personer som mistenkes for å være radikaliserte eller for å være potensielle sikkerhetstrusler, ifølge nyhetsbyrået AFP. 

Ifølge AFPs politikilder oppdateres lista hver dag og inneholder informasjon om personer som mistenkes for å være medlem av terrorgrupper. 

Paris-terrorist på lista Den franske statsborgeren Omar Ismail Mostefai (29), som var en terroristene som angrep Paris fredag, skal være på lista. 

Ismail ble identifisert av fransk politi natt til søndag, ut fra en fingertupp som ble funnet og identifisert inne i konsertsalen Bataclan, hvor 89 mennesker ble drept under angrepet fredag.

Til sammen deltok åtte personer i angrepet som rammet flere områder i Paris.

Flere av navnene på lista skal være kjent for franske sikkerhetsstyrker eller dømt for terrorhandlinger, mens andre er mistenkt for enten å ha blitt eller forsøkt radikalisert.Lista har totalt 15 kategorier, hvor alt fra fotball-hooligans og fremmedkrigere listes opp. 

Dukket opp to år før angrep Yassin Salhi (35), som kjørte en varebil utstyrt med islamistflagg inn i noen gassbeholdere på et fabrikkområde i byen Saint-Quentin-Fallavier i Frankrike i juni, skal ha vært på lista i over to år, men hadde aldri vekket oppmerksomheten til politiet. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer