Frankrike har utført sitt første luftangrep mot Den islamske stat

- Traff og ødela depot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Franskmennene har nå utført sitt første angrep i krigen mot Den islamske stat. I dag tidlig utførte de et luftangrep i Nord-Irak.

- I dag tidlig klokka 9.40 utførte våre fly et luftangrep mot et logistikk-depot tilhørende terroristorganisasjonen Daesh (den arabiske forkortelsen for IS red.anm.) i nordøst-Irak. Målet ble truffet og fullstendig ødelagt, heter det i en uttalelse fra den franske presidenten François Hollande.

Flere luftangrep Presidenten bekreftet så sent som i går at Frankrike ville slutte seg til USAs luftangrep mot de ekstreme islamistene.

USA har utført en rekke luftangrep mot den Islamske stat i Irak og planlegger nå et større militært engasjement, hvor blant annet Norge skal delta.

Krigen mot IS vil bli utkjempet både i Irak og i Syria. Den syriske presidenten Bashar al-Assads allierte Russland har sagt at de ikke vil tolerere bombing i Syria uten at det er godkjent av den syriske regjeringen.

Frankrike har, som Norge, understreket at det ikke vil bli aktuelt å gå inn i Syria og angripe Den islamske stat. Grunnen til at Norge ikke vil inn i Syria, er fordi det ikke foreligger et FN-vedtak eller en invitasjon fra Assad-regimet.

Først til USA Men regjeringen fikk i går tilslutning fra Stortinget til å bidra militært i alliansen som skal gå til kamp mot IS. Norge skal i første omgang sende «om lag fem» stabsoffiserer til USA for planlegging, før de vil reise til et regionalt hovedkvarter.

- Det er jo et militært engasjement, det legger vi ikke skjul på. Men vi går ikke inn i selve krigføringen. Det som kan bli aktuelt, er å bidra med opplæring og trening av spesialstyrker, sa Erna Solberg til Dagbladet i går.

Samtidig sa Børge Brende i går at det ligger an til å få et mandat fra FNs sikkerhetsråd for å bekjempe IS.