Frankrike har utført sitt første luftangrep mot Den islamske stat

- Traff og ødela depot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Franskmennene har nå utført sitt første angrep i krigen mot Den islamske stat. I dag tidlig utførte de et luftangrep i Nord-Irak.

- I dag tidlig klokka 9.40 utførte våre fly et luftangrep mot et logistikk-depot tilhørende terroristorganisasjonen Daesh (den arabiske forkortelsen for IS red.anm.) i nordøst-Irak. Målet ble truffet og fullstendig ødelagt, heter det i en uttalelse fra den franske presidenten François Hollande.

Flere luftangrep Presidenten bekreftet så sent som i går at Frankrike ville slutte seg til USAs luftangrep mot de ekstreme islamistene.

USA har utført en rekke luftangrep mot den Islamske stat i Irak og planlegger nå et større militært engasjement, hvor blant annet Norge skal delta.

Krigen mot IS vil bli utkjempet både i Irak og i Syria. Den syriske presidenten Bashar al-Assads allierte Russland har sagt at de ikke vil tolerere bombing i Syria uten at det er godkjent av den syriske regjeringen.

Frankrike har, som Norge, understreket at det ikke vil bli aktuelt å gå inn i Syria og angripe Den islamske stat. Grunnen til at Norge ikke vil inn i Syria, er fordi det ikke foreligger et FN-vedtak eller en invitasjon fra Assad-regimet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer