Frankrike insisterer på å levere krigsskip til Russland

Frankrike insisterer på at et kontraktfestet salg av marinefartøyer til Russland skal gå sin gang til tross for at USA og Storbritannia er imot.

PROTESTER: Ukrainere demonstrerte tidligere i juli utenfor boligen til den franske ambassadøren i Kiev mot Frankrikes planer om å selge krigsskip til Russland. Foto: EPA/ROMAN PILIPEY
PROTESTER: Ukrainere demonstrerte tidligere i juli utenfor boligen til den franske ambassadøren i Kiev mot Frankrikes planer om å selge krigsskip til Russland. Foto: EPA/ROMAN PILIPEY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Men beslutningen om å levere det andre av de to fartøyene Russland har bestilt, kan være avhengig av hvordan Russland etter hvert forholder seg til krisen i Ukraina, sa president François Hollande mandag.

Hollande sa at det første av de to skipene er nesten ferdig og blir levert etter planen i oktober, til tross for kraftig motstand fra Frankrikes allierte.

- Foreløpig er det ikke vedtatt noe sanksjonsregime som ville hindre leveransene, sa Hollande.

Storbritannias statsminister David Cameron sa mandag at EU skal vurdere en kraftig skjerping av sanksjonene mot Russland om ikke politikken overfor Ukraina legges om.

I en redegjørelse i Underhuset sa han at bevisbyrden viser at prorussiske opprørere skjøt ned det malaysiske passasjerflyet med et russiskprodusert rakettsystem.

- Vi vil arbeide for at ingen land i EU skal kunne selge militært utstyr til Russland så lenge krisen pågår, sa Cameron.

Statsministeren viste til Frankrikes salg av militærskip til Russland, og påpekte at dette ville vært utenkelig for Storbritannia etter nedskytingen av det malaysiske passasjerflyet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer