Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frankrike jakter på korsikanske drapsmenn

Frankrike sverget i dag på at det ikke ville la Korsika synke ned i ukontrollert vold. Landets øverste embetsmann på Middelhavs-øya ble myrdet i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere personer satt i dag i politiavhør etter drapet på prefekt Claude Erignac. Han ble skutt i går kveld på åpen gate i Korsikas hovedstad da han spaserte til en klassisk konsert.

To menn ble arrestert natt til i går, og boligene deres var blitt ransaket, opplyste politiet. Et antall andre personer var også blitt brakt inn til avhør.

Frankrikes innenriksminister Jean-Pierre Chevenement sa at Korsikas framtid sto på spill, og statsminister Lionel Jospin kalte drapet «en symbolsk voldshandling».

- Vi kan ikke la øya falle inn i en periode med barbarisk tilbakeslag, sa Chevenement etter å ha fløyet til Ajaccio sammen med antiterrorspesialister.

Den politiske grenen til en av de ledende geriljagruppene på øya tok avstand fra drapet.

- Vi ser de voldsomste formene for ekstremisme på Korsika for øyeblikket, enten det er undertrykkelsens ekstremisme eller, dessverre, en pervertert form for nasjonalisme, sa Charles Pieri. Han er talsmann for partiet Cuncolta, politisk talerør for Korisikas nasjonale frigjøringsfront, FLNC.

FLNC sa 26. januar at det ville gjenoppta kampen for korsikansk uavhengighet etter en sju måneder lang våpenhvile. Gruppen har stått bak flere attentater mot offentlige bygninger og turiststeder, men drap har vært sjeldne.

Politiet ville ikke peke ut spesielle mistenkte for å stå bak drapet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!