Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frankrike og Russland går imot militær løsning

PARIS (NTB-AFP-REUTERS): Frankrike og Russland sier nei til en militær aksjon mot Irak. I dag kommer USAs utenriksminister Madeleine Albright til Paris for å hente støtte til en militær operasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands utenriksminister, Jevgenij Primakov, møtte Frankrikes president Jacques Chirac i Paris onsdag. Etter møtet sa Primakov at alle kluter må settes til for å bevare en stabil situasjon i Irak.

 De to landene gjorde det dermed klart at de ikke støtter USAs linje i Irak-spørsmålet.

 USAs utenriksminister, Madeleine Albright, legger torsdag ut på en rundtur til europeiske og arabiske land for å hente støtte til forslaget om en militær aksjon mot Irak.

Kritikk mot Butler

Frankrike kom onsdag også med sterk kritikk av Richard Butler, som leder FNs våpeninspektører i Irak, for hans påstander om at Irak har nok kjemiske våpen til å utrydde hele Tel Aviv. Også Russland og Kina kritiserte Butler.

 USA truer nå åpent med en militær aksjon på grunn av striden rundt FNs våpeninspektører i Irak, som ikke får gjennomføre arbeidet sitt som de skal. Irak anklaget Butler for å forsøke å undergrave russernes forsøk på å hindre militære sammenstøt.

  Ifølge FNs sjefinspektør Richard Butler, som har ledet granskingen av irakiske våpenanlegg, disponerer Saddam Hussein og hans regime store mengder dødelige miltbrann- og botulismebakterier. De har nok slik gift til å utrydde befolkningen i en storby som Tel Aviv, advarte han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!