Frankrike og Russland uenige om Syria-løsning

Russland nekter fortsatt for at Assad sto bak gassangrep.

IKKE ENIGEDen russiske utenriksministeren Sergei Lavrov og hans franske kollega Laurent Fabius møttes tirsdag til samtaler i Moskva. Foto: Maxim Shipenkov/EPA
IKKE ENIGEDen russiske utenriksministeren Sergei Lavrov og hans franske kollega Laurent Fabius møttes tirsdag til samtaler i Moskva. Foto: Maxim Shipenkov/EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den russiske utenriksministeren Sergei Lavrov og hans franske kollega Laurent Fabius møttes tirsdag til samtaler i Moskva. Målet var å bygge bru over uenigheten om Syria, men de to er fortsatt uenige i vesentlige spørsmål, blant annet om hvem som sto bak det kjemiske angrepet 21. august.

Provokasjon - Det er gode grunner til å tro at det kjemiske angrepet var en provokasjon, sa Lavrov. Han fastholdt at FNs våpeninspektører kun har fastslått at det ble gjennomført et angrep med saringass, samtidig som de ikke har sagt noe om hvordan rakettene som ble brukt er produsert.

- Sannheten må fastslås, og dette vil være en test for framtiden til FNs sikkerhetsråd, sa Lavrov da han holdt pressekonferanse med Fabius. Fabius fastholdt på sin side at rapporten fra våpeninspektørene ikke etterlater noen tvil om at det var Assad-regimet som sto bak angrepet.

- Ingen tvil - Når du ser på mengden saringass som ble brukt, retningen på angrepet og teknikkene som ble brukt, synes det ingen tvil om at Assad-regimet står bak det, sa han. Han forsøkte også å bygge opp Frankrikes troverdighet ved å vise til at landet ikke ble med på krigen i Irak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer