Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frankrike sender hangarskip til Irak

For å delta i kampen mot Den islamske staten.

SENDER HANGARSKIP:  Frankrikes president opplyser at landet vil sende hangarskipet «Charles de Gaulle» (avbildet) til Irak. Foto:  AFP PHOTO / BORIS
SENDER HANGARSKIP: Frankrikes president opplyser at landet vil sende hangarskipet «Charles de Gaulle» (avbildet) til Irak. Foto: AFP PHOTO / BORIS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frankrikes president Francois Hollande opplyser at landet vil sende hangarskip til Irak i kampen mot Den islamske staten (IS).

En uke etter terrorangrepet i Paris sier Hollande at situasjonen «rettferdiggjør tilstedeværelsen av et fransk hangarskip», melder nyhetsbyrået AP.

Frankrike har allerede utført luftangrep mot Den islamske staten i Irak. Det er hangarskipet «Charles de Gaulle» som nå blir satt inn for å delta i den USA-ledede koalisjonen som kjemper mot den ekstremistiske islamistgruppa.

«Charles de Gaulle» er flaggskipet til den franske marinen. Hangarskipet er atomdrevet og opererer normalt 34 fly og to helikoptre.

Amedy Coulibaly, som tok gisler i en jødisk matbutikk i Paris fredag, sa i en video at han støttet terrorgruppa IS.

I den sju minutter lange videoen sier Coulibaly at han samarbeidet med de to brødrene Kouachi, som drepte 12 personer i terrorangrepet mot Charlie Hebdo.

Om motivene sier han følgende:

 - Det vi skal gjøre er legitimt, med tanke på hva de gjør. Dere angreper den islamske staten, og da blir du angrepet. Dere kan ikke tro det er greit å angripe, uten motangrep.

Fire personer ble drept og flere alvorlig skadd i gisselaksjonen mot den jødiske matbutikken i Paris. Coulibaly selv ble drept da politiet stormet butikken.